مجموعه آوش نت در روز های 16،15،14 آذر ماه تعطیل می‌باشد

راه اندازی دامین

راه اندازی دامین تفاوت Workgroup و Domain و روش راه اندازی

راه اندازی دامین | تفاوت بین شبکه Workgroup و شبکه Domain و روش راه اندازی 

دامنه یا دامین، شبکه‌ای از رایانه‌ها و دستگاه‌هایی است که توسط یک مرجع کنترل می‌شوند و دستورالعمل‌های خاصی دارند. راه اندازی دامین به طور کلی زمانی مطرح است که لازم است بیش از چند دستگاه به هم وصل شوند و یک کنترل مرکزی روی آنها اعمال گردد.
برای راه اندازی دامین بهتر است ابتدا تفاوت بین شبکه Workgroup و شبکه Domain را متوجه شوید و بدانید که مزیت شبکه دامین چیست. در این مقاله سعی می‌کنیم هر چیزی را که در مورد راه اندازی دامین نیاز دارید به طور مختصر به شما بیاموزیم.

تفاوت شبکه Workgroup و شبکه Domain چیست؟

وقتی چند دستگاه رایانه، پرینتر، اسکنر و…. به هم وصل می‌شوند شبکه ایجاد می‌شود. ایجاد شبکه به دو شکل امکان‌پذیر است. یکی شبکه Workgroup و دیگری شبکه Domain که موضوع مقاله ما است.

شبکه Workgroup زمانی است که دستگاه‌ها به شکل فیزیکی در یک مکان هستند و به شکل همسان با هم شبکه می‌شوند تا بتوانند دیتاهای خود را به اشتراک بگذارند. در این نوع شبکه، هیچ دستگاهی نسبت به دستگاه دیگر برتری ندارد. همه دستگاه‌ها در یک رتبه قرار دارند و نمی‌توانند یکدیگر را محدود کنند. هر کلاینتی اطلاعاتی را که بخواهد، با دیگران به اشتراک می‌گذارد و یا پاک می‌کند.

این نوع شبکه اگرچه برای محیط‌های کوچک و یا خانگی مناسب است، اما اگر قرار باشد تعداد زیادی از دستگاه‌ها با هم مرتبط شوند و یک شبکه بزرگ ایجاد کنند، لازم است یک دستگاه کنترلر (کنترل‌کننده دامنه) وجود داشته باشد تا همه آنها را کنترل کند. در غیر این صورت، هرج‌و‌مرج ایجاد شده و هیچ نظارتی بر شبکه وجود نخواهد داشت. این کار با استفاده از راه‌اندازی دامین انجام می‌شود.

شبکه دامین و ورک‌گروپ، اگرچه هر دو شبکه محسوب می‌شوند، اما تفاوت‌های بنیادین با هم دارند و راه اندازی دامین نیز با شبکه ورک‌گروپ فرق می‌کند. وقتی کامپیوترها زیاد هستند و در یک محل فیزیکی قرار ندارند، بهترین راه برای شبکه کردن آنها، راه اندازی دامین است.

تماس با ما

مزایای راه اندازی دامین / Domain

همان‌طور که به طور مختصر ذکر شد، راه اندازی دامین، مزایای خیلی زیادی نسبت به شبکه ورک‌گروپ دارد که برخی از آنها به شرح زیر هستند:

 تمام حساب‌های کاربری را از یک مکان مرکزی کنترل می‌کند

مزیت اصلی راه اندازی این سیستم این است که کنترل‌کننده دامنه، کنترل تمام حساب‌های کاربری را به عهده می‌گیرد. با استفاده از این نوع شبکه، شما می‌توانید به سرعت افرادی که آنلاین یا آفلاین هستند را شناسایی کنید؛ همچنین می‌توانید رمز عبور و نام کاربری آنها را مدیریت کنید و دسترسی به فایل‌ها و برنامه‌های خاص را کنترل کنید.
یک کسب‌وکار کوچک با شبکه ورک‌گروپ می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد، اما وقتی کلاینت‌ها از 5 تا 10 تا بیشتر می‌شوند، برای کنترل آنها حتما نیاز به یک کنترل‌کننده دامنه دارید که با راه اندازی دامین قابل دسترس است.

سیستم عامل سرور چیست روی لینک کلیک کنید.

نرم‌افزارها را می‌توان به طور همزمان برای همه کلاینت‌ها نصب کرد

در صورت داشتن کنترلر دامنه، نیازی به نصب دستی نرم‌افزار مورد نیاز کارمندان روی هر کامپیوتر نیست. بلکه شما می‌توانید این کار را به شکل مرکزی انجام دهید.

تنظیمات امنیتی فایل‌ها و برنامه‌های شرکت

یکی دیگر از مزایای مهم کنترل‌کننده دامنه، نظارت بر این است که هر کسی به چه نوع داده‌ای در سازمان دسترسی دارد. شما می‌توانید دسترسی‌ها را محدود کنید و یا به افراد خاصی دسترسی دهید. همچنین می‌توانید رمز عبور و نام کاربری افراد را تغییر دهید.
کنترل‌کننده دامنه همچنین به شما این امکان را می‌دهد که ببینید چه کسی سعی در دسترسی به اطلاعات شبکه شما دارد.

 ارتباط کنترل‌کننده دامنه با ابر

شما می‌توانید اطلاعات کنترلر را با این روش آپلود کرده و به ابر انتقال دهید. این کار به شما اجازه می‌دهد تا از انواع بیشتری از برنامه‌های کاربردی مبتنی بر ابر، فناوری‌های مایکروسافت و برخی از موارد جدیدتر را استفاده کنید.

رایانش ابری چیست روی لینک کلیک کنید.

گنجاندن نرم‌افزار شخص ثالث در مدیریت حساب‌های کاربری

با راه اندازی دامنه می‌توانید سیستم خود را روی نرم‌افزارهای شخص ثالثی باز کنید که می‌توانند اطلاعات را مدیریت کرده و با داشتن یک کنترل‌کننده دامنه، آن‌ها را در برنامه‌های خاص ادغام کنند. برای مثال، شما ممکن است یک نرم‌افزار مدیریت امضا داشته باشید که در آن امضای متناسب با نوع لوگو و برند وجود داشته باشید.

این نرم‌افزار از نام کاربری، عنوان، شماره تلفن اکتیو دایرکتوری و ….استفاده می‌کند و به طور خودکار در قسمت امضا، امضای مربوطه را انجام می‌دهد.

به عنوان مثال دیگر، هنگامی که کاربر ایمیلی را در Outlook ارسال می‌کند، دارای یک امضای با مارک تجاری است. امضا می‌تواند برای همه کاربران یکسان باشد، و تنها تفاوت در نام، شماره تلفن و عنوان باشد.

اکتیودایرکتوری چیست؟ روی لینک کلیک کنید.

آموزش نصب و راه اندازی دامین / اکتیودایرکتوری

Active Directory (AD) یک سرویس دایرکتوری است که توسط مایکروسافت برای شبکه‌های دامنه ویندوز توسعه یافته است. سروری که نقش Active Directory Domain Service (AD DS) را اجرا می‌کند، همان کنترل‌کننده دامنه است.
اکتیودایرکتوری اطلاعات مربوط به اشیاء موجود در شبکه را ذخیره می‌کند و یافتن و استفاده از این اطلاعات را برای مدیران و کاربران آسان می‌کند.
برای نصب و راه اندازی دامین مراحل زیر را در پیش بگیرید:

  • مرحله 1: Server Manager را در ویندوز سرچ کرده و باز کنید
  • مرحله 2: روی«Manage» در پنجره «Server Manager» کلیک راست کرده و «Add Roles and Features» را انتخاب کنید. نقش‌ها و ویژگی‌ها را اضافه کنید. روی next کلیک کنید.
  • مرحله 3: در «نوع نصب»، دکمه «نصب مبتنی بر نقش یا ویژگی» را انتخاب کنید.
  • مرحله 4: سروری را که می‌خواهید انتخاب کنید و روی Next کلیک کنید.
  • مرحله 5: نقش‌های سرور را با تیک زد‌ن «خدمات دامنه اکتیو دایرکتوری» مشخص کنید.
  • مرحله 6: در صفحه جدید، روی زبانه «افزودن ویژگی ها» کلیک کنید و «بعدی» را بزنید.
  • مرحله 7: روی «بعدی» کلیک کنید.
  • مرحله 8: روی «بعدی» کلیک کنید.
  • مرحله 9: بر روی install کلیک کنید.
  • مرحله 10: به «مدیریت سرور» بروید و بر روی علامت زرد کلیک کنید و «این سرور را به یک کنترل‌کننده دامنه ارتقا دهید» را انتخاب کنید.
  • مرحله 11: مطابق شکل یک Forest جدید اضافه کنید.
  • مرحله 12: پیش‌فرض‌ها را علامت‌زده و رمز عبور خود را وارد کنید. پس از آن، روی «بعدی» کلیک کنید.
  • مرحله 13: خطای گزارش‌شده را نادیده بگیرید و روی «بعدی» کلیک کنید.
  • مرحله 14: نام دامنه NetBIOS را به عنوان پیش‌فرض بگذارید و روی «بعدی» کلیک کنید.
  • مرحله 15: روی «بعدی» کلیک کنید.
  • مرحله 16: روی «بعدی» کلیک کنید.
  • مرحله 17: روی «نصب» کلیک کنید.

پس از آن، سرور راه‌اندازی مجدد می‌شود و سپس می‌توانید وارد Domain شوید.

سخن اخر
راه اندازی دامین راهی برای مدیریت شبکه های کامپیوتری است و مزایای زیادی دارد که در این مقاله به آنها اشاره کردیم و به شکل مرحله‌به‌مرحله، مراحل راه اندازی را برشمردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *