مجموعه آوش نت در روز های 16،15،14 آذر ماه تعطیل می‌باشد

اصطلاحات شبکه

اصطلاحات شبکه | تمام آن چیزی که درباره شبکه باید بدانید

شبکه های کامپیوتری یکی از پیچیده ترین و سخت ترین رشته های آموزشی است. برای یادگیری این رشته باید با بیشتر اصطلاحات شبکه آشنا باشید و درک مناسبی از این موارد داشته باشید.

این نکته را هم باید در نظر گرفت که دانستن این اصطلاحات شبکه به تنهایی شما را یک متخصص شبکه نخواهد کرد. برای متخصص شدن در این زمینه باید دوره های مختلفی را بگذرانید و تجربه کافی بدست بیاورید.

در این مطلب از تیم آوش نت به مرور تمامی اصطلاحاتی که در شبکه به کار می‌رود، می‌پردازیم. در کنار هر اصطلاح اگر مقاله ای در مورد آن موضوع در سایت وجود داشته باشد معرفی کرده ایم تا درک بهتر داشته باشید.

اصطلاحات شبکه های کامپیوتری که بیشتر شنیده می‌شود:

روتر یا Router:

در ساده‌ترین و ملموس‌ترین تعریف، Router دستگاهی است که عمل مسیریابی را بین شبکه‌ها انجام می‌دهد و دروازه ای برای اتصال دو شبکه جداگانه است. وظیفه router یا مسیریاب به طور کلی شبکه‌های کامپیوتری مختلف را به هم متصل می‌کند. فرض کنید که دو شبکه مجزا از هم بخواهند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، حال چه باید کرد؟ باید یک مسیریاب بین آن‌ها میانجیگری کند. حتی برای اتصال شبکه محلی به اینترنت هم روتر لازم است. مسیریاب ها، شبکه محلی اعم از خانگی یا اداری‌ را از طریق مودم به اینترنت متصل می‌کند

برای درک بهتر مقاله روتر چیست را بخوانید.

گیت وی یا Gateway: 

ترکیبی از روتر و مودم می‌توان به شمار آورد. اتصال به اینترنت توسط Gateway صورت می‌پذیرد. تبدیل اطلاعات ارسال‌شده توسط سیستم‌های مختلف به سیگنال‌های قابل انتقال، برعهده دیفالت گت وی خواهد بود. به عبارتی Default Gateway را می‌توان واسطه‌ای برای انتقال اطلاعات بین دو شبکه در نظر گرفت. بطور مثال، صفحات وب ابتدا درخواست‌های خود را به دیفالت گت وی ارسال کرده و سپس این اطلاعات به اینترنت منتقل می‌شود.

گیت وی چیست؟ اطلاعات بیشتری را بخوانید.

سرور یا server:

یکی دیگر از اصطلاحات شبکه سرور است. سرور کامپیوتری است که اطلاعات را در اختیار سایر رایانه ها و دستگاه های گیرنده اطلاعات ماننده موبایل و … قرار می دهد. این رایانه ها و… که کلاینت نامیده می شوند، می توانند از طریق یک شبکه محلی یا یک شبکه وسیع مانند اینترنت به سرور متصل شوند. سرور بخش مهمی از زیرساخت فناوری اطلاعات شما است.

یک سرور اطلاعات را در سراسر شبکها جمع آوری و به مقصد تعیین شده ارسال می کند. این جمع آوری و ارسال می‌تواند در یک شبکه محلی و کوچک مانند شبکه تجاری یا شرکت شما و یا خانه شما باشد، یا یک شبکه گسترده تر در حد اینترنت باشد.

بیشتر بخوانید: سرور چیست؟

دی اچ سی پی یا DHCP: 

اصل کار این سرویس به این صورت است که به صورت اتوماتیک هر دستگاهی که به شبکه وصل می‌شود یک آپی از رنجی که ادمین شبکه برای سرویس دی اچ سی پی تعیین کرده است، اختصاص می‌دهد. می‌توان گفت که برای راحتی کار بوجود آمده است تا به صورت دستی و یکی کی ادمین های شبکه به سیستم‌ها IP ندهند.

بیشتر بخوانید: DHCP چیست

دی ان اس یا DNS:

سرویسی در دنیای شبکه است که برای تبدیل آدرس های IP به نام و یا برعکس به کار می‌رود. فرض کنید که شما مجبور بودید تمامی شماره های دوستان و آشنایان خود را به ذهن بسپرید. آیا همچین چیزی ممکن است؟ آیا حافظه شما این امکان را دارد تا تمامی شماره های لازم را یه خاطر بسپارد؟

DNS مانند یک دفترچه تلفن عمل می‌کند زمانی که شما از یک دفترچه برای نگهداری شماره های لازم استفاده می‌کنید، برای هر فرد یک اسم در نظر می‌گیرید. حفظ کردن اسامی که هروز با آن سروکار دارید آسان تر است یا به یاد سپردن شماره تلفن های آنها؟ حتما اسامی آسان تر هستند.

بیشتر بخوانید: DNS چیست؟

آی پی یا IP:

یکی دیگر از اصطلاحات شبکه آی پی است.  آدرس خانه خود را در نظر بگیرید. شامل یک شهر- یک محله- یک خیابان- یک کوچه- یک ساختمان- پلاک و یک واحد می‌شود. و هیچکس دیگری نمی‌تواند در این آدرس بجز شما حضور داشته باشد. نمی‌توان گفت همزمان هم شما هم فرد دیگری که نمی‌شناسید در این مکان زندگی می‌کنند . آدرسهای آی پی هم همینطور هستند.

مخفف آدرس ip چیست: IP مخفف Internet Protocol است و کد یا آدرسی است که به دستگاه‌های مختلف که به طریقی با شبکه یا اینترنت سروکار دارند اختصاص داده می‌شود.

آدرس IP رشته ای از اعداد است که با نقطه از هم جدا می‌شوند. هر دستگاه یا سیستمی در شبکه باید یک آدرس یا شناسه منحصر بفرد داشته باشد که هیچ کس دیگری نمی‌تواند این آدرس را داشته باشد.

اصطلاحات شبکه توپولوژی

یکی دیگر از اصطلاحات شبکه توپولوژی است.

برای اتصال سیستم های کامپیوتر مختلف به یکدیگر ما نیاز به یک نقشه و طرح کلی داریم. به زبان ساده اگر بخواهیم بگوییم، جواب سوال توپولوژی چیست؟ به نحوه چینش و قرار گیری کامپیوترها در یک شبکه گفته میشود.

سوئیچ یا switch

فرض کنید که قرار است یک شبکه کامپیوتری راه اندازی کنید. یک کامپیوتر یک پورت یا کارت شبکه دارد و یک جایگاه برای اتصال به سیستم دیگر. اگر در شرکت یا مجموعه خود چند کامپیوتر داشته باشید که قرار است با هم در ارتباط باشند چه باید کرد؟

شما از یک سیستم می‌توانید فقط با یک کامپیوتر دیگر ارتباط برقرار کنید. برای ارتباط با چند سیستم نیاز است که روی هرکدام چندین کارت شبکه نصب کرد تا بتوانند با هم در ارتباط باشند.

یکی دیگر از اصطلاحات شبکه سوئیچ است.  راه عاقلانه تر این است که از دستگاه سخت افزاری کوچک به نام سوئیچ استفاده کرد.

سوئیچ وسیله ای است که از هر سیستم یک کابل شبکه به آن کشیده می‌شود و زمانی که اطلاعاتی از یک کامپیوتر درون شبکه ارسال می‌شود، این دستگاه مدیریت کرده و پیغام را به سمت مقصد اصلی ارسال می‌کند.

بیشتر بدانید: سوئیچ شبکه چیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *