مجموعه آوش نت در روز های 16،15،14 آذر ماه تعطیل می‌باشد

راه اندازی شبکه با سوئیچ

آموزش تصویری شبکه کردن کامپیوترها با switch | نحوه شبكه كردن چند كامپيوتر با سوئیچ

راه اندازی شبکه با سوئیچ چگونه است ؟

شبکه کردن و برقرار کردن ارتباط بین کامپیوتر‌های درون مجموعه هم به صورت بی سیم و هم به صورت سیمی انجام می‌گیرد، که برای هر کدام از این موارد باید تجهیزات متفاوتی را داشته باشید. ما در این مقاله به راه اندازی شبکه با شوئیچ و به صورت با سیم می‌پردازیم. مراحل را به ترتیب طی کنید تا در انتها بتوانید یک شبکه ثابت بین کامپیوتر‌های خود بر قرار کنید.

در ابتدا به انواع تجهیزاتی که نیاز داریم می‌پردازیم سپس راه اندازی نرم افزاری که باید برای ارتباط انجام دهیم را بررسی می‌کنیم.

 

مرحله اول تامین تجهیزات

برای راه اندازی شبکه با سوئیچ نیاز به تجهیزات زیادی نداریم فقط یک سوئیچ با تعداد پورت مورد نیاز و کابل و سوکت شبکه همین!
در ابتدا باید بررسی کنیم که سوئیچ چه کاری انجام می‌دهد؟

شبکه کردن کامپیوتر با سوئیچ

سوئیچ دستگاهی است که نود‌های شبکه به آن متصل می‌شوند و وظیفه آن تبادل اطلاعات از پورت دستگاه فرستنده به پورت دستگاه یا دستگاه ‌های گیرنده بر روی خود است.

بیشتر بخوانید : نود شبکه چیست ؟

به بیان ساده سوئیچ همانند یک چند راهی برق عمل می‌کند.

انتخاب نوع سوئیچ و تعداد پورت های ‌آن به تعداد کاربران ما و همچنین کاری که انجام می‌دهیم بستگی دارد.
برای انتخاب تعداد پورت حتما باید سوئیچی را در نظر بگیرید که در آینده بتوانید به تعداد نود‌های خود اضافه کنید. حتما این مورد را در نظر بگیرید که به غیر از نود‌های کاربران شما ممکن است بخواهید روتر اینترنت خود و یا همچنین یک سوئیچ دیگر را نیز به آن متصل کنید پس باید حتما به غیر از تعداد کاربران خود تعدادی پورت اضافی نیز در هنگام خرید سوئیچ در نظر بگیرید.

سوئیچ‌ها معمولا دارای 4 ، 8 ، 16 ، 24 و 48 پورت هستند.

سوئیچ صد بگیرم یا هزار ؟

سوئیچ ‌های موجود در بازار دارای سرعت انتقال مختلف هستند. عموما در بازار دو نوع سوئیچ 10/100 و 10/100/1000 وجو دارد که سرعت آن‌ها بر اساس Mbps یا مگابیت بر ثانیه را مشخص می‌کند.
انتخاب سرعت سوئیچ بستگی به نوع فعالیت شما دارد اگر درون مجموعه نیاز به انتقال فایل‌های سنگین بین کاربران خود دارید و یا موارد سنگین دیگر بهتر است که نوع گیگابیت یا 1000 آن را انتخاب کنید. ولی اگر فقط وب گردی و کار عادی دارید می‌توانید کمتر هزینه کرده و نوع 100 آن را خریداری کنید.

کابل شبکه و سوکت

برای کابل کشی نیاز است که هر سیستم کامپیوتری به مقصد سوئیچ یک کابل شبکه که دو سر آن سوکت زده شده است کشیده شود.
برای آشنایی بیشتر با انواع کابل شبکه مقاله کابل شبکه چیست را مطالعه کنید.

مرحله دوم راه ندازی نرم افزاری

بعد ار آن‌که تجهیزات مناسب تهیه شد و کابل کشی انجام شد، مرحله بعدی برای راه اندازی شبکه با سوئیچ و شبکه کردن کامپیوتر با سوئیچ، تنظیمات نرم افزاری بر روی کامپیوتر‌ها است، تا این دستگاه‌ها همدیگر را شناسایی کرده و بتوانند اطلاعات را بین همدیگر تبادل کنند.

در این مرحله نیاز است که برای هر سیستم ‌کامپیوتری یک آدرس آی پی اختصاص دهیم که به عنوان آدرس آن دستگاه در شبکه‌ای که ایجاد کردیم باشد.

برای اختصاص دادن آدرس آی پی به سیستم‌ها دو راه وجود دارد:

  • آی پی دستی
  • آی پی اتوماتیک با استفاده از DHCP

اگر تعداد کامپیوتر‌ها کم است و روتر اینترنتی به شبکه متصل نیست از  روش دستی استفاده کنید، ولی اگر تعداد کامپیوتر ‌ها زیاد است و همچنین روتر اینترنت (مانند مودم ADSL و یا …) دارید می‌توانید این آدرس‌ها را با DHCP سرور به کامپیوتر ها اختصاص دهید.

پس اگر مودم اینترنتی دارید به سوئیچ متصل کنید و تمام دستگاه‌ها به صورت اتوماتیک در عرض چند ثانیه آی پی می‌گیرند، در غیر این صورت ادامه مقاله را دنبال کنید.

نکته 1 : برخی مودم ها دارای سوئیچ هستند یعنی چند عدد پورت اترنت برای اتصال دارند که می‌توان از این مودم ها به عنوان سوئیچ نیز استفاده کرد فقط کافیست پورت ها را به آن وصل کنید، در نظر داشته باشید پورت های این مودم ها محدود هستند و تنها می‌توان 4 عدد نود را به آن‌ها وصل کرد و معمولا سرعت آن‌ها به  10/100 است و عملا برای شبکه های کوچک با کاربری سبک کاربرد دارند.

نکته 2 : برای اینکه مطمعن شوید سیستم شما آی پی گرفته و بدانید چه آی پی گرفته است کافی است که مراحل زیر را انجام دهید.

1- دکمه های پنجره و R را همزمان فشار دهید تا Run باز شود سپس عبارت cmd را تایپ کنید تا یک صفحه سیاه رنگ ظاهر شود.

2- عبارت ipconfig را تایپ کنید. به این صورت آدرس آی پی که به سیستم شما اختصاص داده شده است نمایش داده می‌شود.

 

بدست آوردن آی پی سیستم

 

برای آشنایی بیشتر مقاله DHCP چیست را مطالعه کنید.

آی پی دادن دستی در شبکه کردن کامپیوتر با سوئیچ

خب به هر دلیلی ممکن است که DHCP نداشته باشید و بخواهید به صورت دستی به سیستم‌ها آی پی بدهید برای این منظور مراحل زیر را انجام دهید :

1- دکمه های پجره و R را همزمان فشار دهید تا Run باز شود، در کار باز شده عبارت ncpa.cpl را تایپ کنید تا صفحه زیر باز شود.

 

کارت شبکه های ویندوز

2- در این صفحه ممکن است هم اتصال بی سیم و اتصال با سیم را مشاهده کنید بر روی Ethernet کلیک راست کرده و Properties را انتخاب کنید.

کارت شبکه لن

3- در تب Networking گزینه Internet Protocol Version 4 را انتخاب کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.

4- گزینه Use the following IP Address را انتخاب کرده و قسمت ها را مانند تصویر زیر تکمیل کنید.

 

راه اندازی شبکه با سوئیچ

 

5- دقت داشته باشید برای کامپیوتر‌های بعدی هم باید به همین صورت پیش بروید با این تفاوت که یک عدد به آخرین عدد آدرس آی پی اضافه کنید. برای مثال آدرس آی پی بعدی ما 192.168.1.3 خواهد بود.

به همین صورت تمام کامپیوتر‌ها دارای آی پی خواهند شد و به می‌توانند با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند.

مطالب بیشتر: دستور ping چیست

جمع بندی

در این مقاله سعی شد قدم به قدم راه اندازی شبکه با سوئیچ آموزش داده شود در ابتدا تجهیزات مورد نیاز و در ادامه نحوه آی پی دادن به کامپیوتر ها بیان شد. با انجام مراحل بالا به راحتی خواهید توانست شبکه مجموعه خود را به راحتی راه اندازی کنید.

اگر سوالی و یا مشکلی در راه ندازی شبکه با سوئیچ دارید می‌توانید در زیر همین مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید همچنین اگر نیاز به خدمات پشتیبانی شبکه و دارید و نیاز دارید ما برای راه اندازی شبکه در خدمت شما باشیم از طریق واتس آپ و یا شماره ‌تماس از مشاوره رایگان آوش نت استفاده کنید.

پشتیبانی

تماس با کارشناسان آوش نت

کارشناسان آوش نت آماده پاسخگویی به شما هستند. هر سوالی در زمینه راه اندازی و پشتیبانی شبکه‌های کامپیوتری دارید با ما تماس بگیرید.

4 پاسخ

  1. باسلام من تمام کارهای مربوط به شبکه راانجام دادم شغل من گیمنت هست وشبکه روبرای بازی های شبکه ای میخوام اما بازهم شبکه وصل نشدلازم به ذکره من چهار سیستم دارم وبامودم tpLinkسویچ کردم اگه میشه کمکم کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *