مجموعه آوش نت در روز های 16،15،14 آذر ماه تعطیل می‌باشد

gateway چیست

gateway چیست | چه کاربردی در شبکه دارد + تنظیمات

gateway چیست

بررسی نقش Gateway در شبکه

برای اتصال دو شبکه به یکدیگر و یا اتصال به اینترنت، نیاز به واسطه خواهید داشت. این واسطه در اصطلاح Gateway نامیده می‌شود. بدون وجود گت وی، امکان استفاده از اینترنت و یا اتصال به دستگاهی دیگر را نخواهید داشت. انتقال اطلاعات نیز از این طریق امکان‌پذیر بوده و تبدیل آن به فرمت مناسب دستگاه دریافت کننده نیز برعهده Gateway است. در ادامه به بررسی زوایای مختلف این بخش مهم از ارتباطات بین شبکه‌ای خواهیم پرداخت.

تفاوت Gateway با Router و مودم چیست

ابتدا بهتر است به تعریف تعدادی از اصطلاحات رایج در این زمینه بپردازیم. برای اتصال شبکه خود به اینترنت، احتمالاً با نام‌های مختلفی همانند مودم، روتر یا گت وی روبرو شوید. در ادامه به بررسی مشخصات هرکدام از آن‌ها خواهیم پرداخت.

مطالعه بیشتر: DDNS چیست چه کاربردی دارد و چگونه کار میکند؟

مودم

اتصال به اینترنت بصورت اولیه از طریق مودم صورت می‌گیرد. در گذشته اگر به یاد داشته باشید، از مودم برای اتصال به اینترنت با خط تلفن استفاده می‌شد. در این حالت مودم به دستگاه متصل شده و کابل تلفن نیز به آن وصل می‌شد. امروزه سرویس‌های اینترنت پرسرعت ارائه شده اند که نوع مودم بکاررفته نیز به نوع سرویس خریداری شده بستگی خواهد داشت.

این اتصال می‌تواند بصورت کابلی و یا با یک مودم DSL صورت گیرد. در این شرایط می‌توانید با دستگاه بدون قابلیت وایرلس خود همانند کامپیوترهای شخصی تنها با استفاده از یک اتصال اترنت به مودم، از اینترنت استفاده کنید.

روتر

همان‌طور که در بالا نیز ذکر شد، با استفاده از مودم می‌توانید کامپیوتر خود را با یک اتصال اترنت از اینترنت بهره‌مند سازید.

حال اگر برای اتصال دستگاه‌های بی‌سیم همانند گوشی موبایل باید چه کرد؟

در این حالت با واژه جدیدی تحت عنوان روتر خواهید شد. در این حالت باید روتر را از طریق اتصال اترنت به مودم وصل کنید. حال می‌توانید دستگاه‌های بی‌سیم را به روتر وصل کنید. امکان اتصال از طریق تعداد بیش‌تری از اترنت‌ها نیز برای شما موجود خواهد بود. به عبارتی از روتر برای به اشتراک گذاشتن اینترنتی که توسط مودم دریافت شده است، استفاده می‌شود.

بهتر است بدانید: روتر چیست و چه کاربردی دارد؟

Gateway چیست ؟

گت وی نسخه جدیدتر و احتمالاً بهتری برای استفاده در منزل یا مشاغل خانگی محسوب می‌شود. این فناوری را به نوعی ترکیبی از روتر و مودم می‌توان به شمار آورد. به همین دلیل راه‌اندازی آن راحت‌تر بوده و نیاز کمتری به کابل و دستگاه‌های متعدد خواهید داشت. با این حال ممکن است استفاده از یک گت وی بجای مودم و روتر برای شما مشکلاتی نیز به همراه داشته باشد.

بطور مثال در صورت خرابی روتر یا مودم، ناچار به تعویض گت وی بصورت کامل خواهید بود. یا روتر بیش‌تر از مودم ارتقا یافته و انواع جدیدتری از آن ارائه می‌شود. به همین دلیل درصورت استفاده از Gateway، امکان تغییر و ارتقای روتر را نخواهید داشت. با این حال مزیت اصلی آن راه‌اندازی و استفاده راحت‌تر بوده که چندان مسئله بی اهمیتی نیز نخواهد بود.

بیشتر بدانید: wps چیست ؟ کاربرد و نحوه فعال کردن و غیر فعال سازی دکمه در مودم

انواع گت وی در شبکه

همان‌طور که در بخش قبلی نیز ذکر شد، اتصال به اینترنت توسط Gateway صورت می‌پذیرد. حال می‌توان یکی از رایانه‌های موجود را نیز برای اتصال به اینترنت به عنوان Gateway پیکربندی کرد. با این وجود رایج‌ترین گت وی در مجموعه‌های کوچک‌تر، روتر یا مودم است. برای اتصال شبکه محلی یا LAN به اینترنت، به دو آداپتور شبکه نیاز خواهید داشت.

یکی از آن‌ها متصل به شبکه محلی بوده و دیگری نیز به اینترنت متصل می‌شود. باید به این نکته توجه کنید که معمولاً دو شبکه‌ای که به هم متصل می‌شوند، از پروتکل‌های متفاوتی بهره می‌برند. به همین دلیل وجود Gateway از جهت ایجاد سازگاری بین پروتکل‌های دو شبکه ضروری است. برای توصیف چگونگی ارتباط بین دو شبکه، از مدلی تحت عنوان OSI استفاده می‌شود. دو شبکه در لایه‌های مختلفی از مدل هفت لایه OSI می‌توانند به هم متصل شوند. گت وی‌ها در لایه‌های 4 تا 7 مدل OSI فعالیت می‌کنند.

مطالعه بیشتر درباره سیستم تلفنی Voip: دیزا چیست

منظور از Default Gateway چیست؟

تبدیل اطلاعات ارسال‌شده توسط سیستم‌های مختلف به سیگنال‌های قابل انتقال، برعهده دیفالت گت وی خواهد بود. به عبارتی Default Gateway را می‌توان واسطه‌ای برای انتقال اطلاعات بین دو شبکه در نظر گرفت. بطور مثال، صفحات وب ابتدا درخواست‌های خود را به دیفالت گت وی ارسال کرده و سپس این اطلاعات به اینترنت منتقل می‌شود.

در فرآیند تنظیم دیفالت گت وی، IP آدرس‌های هر روتر بصورت دستی در هاست ثبت می‌شود. انتخاب اینکه کدام روتر Default Gateway باشد نیز برعهده شما خواهد بود. فرض کنید پیامی از یک منبع ارسال شده است. Default Gateway مقصد آن را بررسی می‌کند. اگر مقصد ثبت شده یا روتر انتخاب برای ارسال آن اشتباه باشد، دیفالت گت وی پیامی مبنی بر تغییر IP روتر به منبع ارسال می‌کند. به همین دلیل تنظیم Default Gateway در فرآیند اتصال دو شبکه از اهمیت بالایی برخودار خواهد بود. در ادامه به چگونگی تنظیم آن اشاره خواهیم کرد.

اگر نمیدانید ip چیست روی لینک کلیک کنید.

تنظیم دیفالت گت وی چیست

برای تنظیم آن ابتدا باید وارد مودم شبکه خود شوید. در مرورگر آدرس مودم را که بصورت پیش فرض 192.168.1.1 است را وارد کنید.

پس از ورود باید نام کاربری و رمز آن را وارد کنید. حال می‌توانید تنظیمات مودم خود را تغییر دهید. می‌توانید مک آدرس‌های مجاز به اتصال به مودم را نیز ثبت کنید. پس از آن، دستگاه‌هایی با مک آدرس متفاوت دیگر قابلیت اتصال به مودم را نخواهند داشت. در صفحه بازشده، تب Interface Setup را انتخاب کرده و سپس روی LAN کلیک کنید. حال می‌توانید در قسمت آی پی، Router Local IP گت وی مدنظر خود را وارد کنید.

جمع‌بندی
در این مطلب (gateway چیست) به بررسی کلی نقش گت وی در اتصال دو شبکه به یکدیگر پرداختیم. استفاده از یک واسطه برای اتصال به اینترنت یا شبکه‌ای دیگر، امری ضروری محسوب می‌شود. احتمالاً در منزل نیز برای استفاده از اینترنت توسط دستگاه‌های مختلف، از مودم، روتر یا Gateway استفاده می‌کنید. دو شبکه‌ای که به دنبال اتصال آن‌ها به یکدیگر هستید، احتمالاً از پروتکل‌هایی متفاوتی استفاده می‌کنند.

برای انتقال اطلاعات بین آن‌ها باید واسطه‌ای وجود داشته باشد که پیام ارسالی از مبدأ را با پروتکل مقصد منطبق سازد. گت وی بدین منظور طراحی شده و به همین دلیل مهم‌ترین نقش را در اتصال دو شبکه ایفا می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *