به جای استفاده از موس و رابط گرافیکی میتوانید همه کارهایتان را از طریق برنامه سی ام دی و تایپ کردن دستورات در این برنامه در ویندوز کارهای خود را انجام دهید.
اگر تا به حال از این برنامه استفاده نکرده اید و نمیدانید که محیط CMD چیست این فکر در ذهن شما خواهد آمد که چرا باید کار با موس که به این راحتی است را کنار بگذاریم و تمامی کارهایمان را با تایپ کردن دستورات به این زیادی و سختی انجام دهیم؟
فرض کنید که شما با کلیک سمت راست بر روی یک فولدر و ضربه زدن روی کلمه delete در چند ثانیه یک فولدر را پاک میکنید. دقیقا همین کار را در cmd با باز کردن دکمه استارت و تایپ کردن کلمه سی ام دی و باز کردن برنامه سی ام دی و نوشتن کدهای دیلیت یک فولدر و کلی مراحل میتوانید انجام دهید.
حتما راه اول خیلی راحت تر است. اما ادامه مقاله به شما نشان خواهد داد که آنقدرها هم که شما فکر میکنید این برنامه سخت و غیرکاربردی نیست.
هر سوالی مربوط به این برنامه داشته باشید در این مطلب پاسخ داده میشود.
- آیا از کاربردهای فراوان و پرکاربرد آن در ویندوز اطلاع دارید؟
- میدانستید برای آسانتر شدن کارها از دستورات آن استفاده میکنید؟
- آیا میدانستید اگر ویندوز شما دچار مشکل شود و به اطلاعات خود دسترسی نداشته باشید با این برنامه میتوانید از آنها بکاپ بگیرید؟
و خیلی از کاربردهای جذاب دیگر که در شرایط مختلف به کمک شما میآید.
اگر نمیدانید برنامه CMD چیست و از کاربردهای آن اطلاع ندارید نگران نباشید. در انتهای این مقاله شما این توانایی را به دست میآورید تا به راحتی از محیط CMD استفاده کنید.
آنچه در این مقاله میخوانید
برنامه کاربردی CMD چیست ؟
قبل از اینکه در مورد این برنامه توضیح دهیم، بهتر است بدانیم CMD مخفف چیست. این کلمه مخفف command prompt به معنی خط فرمان است.
خب حالا CMD ویندوز چیست یا CMD کامپیوتر چیست ؟
این برنامه را شرکت مایکروسافت برای کاربران ویندوز فراهم کرده تا با استفاده از وارد کردن دستورات مختلف، اقدامات متعددی انجام دهند. حتی اقداماتی که از روشهای دیگر قابل انجام نیست.
برای مثال در بحث خدمات پشتیبانی شبکه و اطمینان از صحت عملکرد و اتصال شبکههای کامپیوتری از CMD (دستور ping) استفاده میشود.
حالا اینکه دستور ping چیست ؟ و پینگ گرفتن در ویندوز چگونه است؟ را میتوانید در مطالب ذکر شده مطالعه نمایید.
به صورت واضحتر این برنامه رابط کاربری متنی در ویندوز است که برای انجام کارها از دستور نویسی استفاده میکند و محیط گرافیکی کمتری دارد و دقیقا نقطه مقابل رابط کاربری گرافیکی است.
شما در رابط کاربری گرافیکی در ویندوز برای پاک کردن یک فایل روی آن راست کلیک میکنید و گزینه Delete را انتخاب میکنید، ولی در رابط کاربری متنی از طریق تایپ یک دستور در CMD آن فایل را حذف میکنید. در ادامه محیط آن را با تصاویر توضیح میدهیم.
محیط برنامه CMD چگونه باز میشود؟ cmd کامپیوتر کجاست؟
اگر میخواهید بدانید پنجره CMD چگونه باز میشود به توضیحات این قسمت توجه کنید.
برای اینکه وارد این برنامه شوید از چندین روش میتوانید اقدام کنید. دو روش ساده آن را برای شما توضیح میدهیم که به راحتی این صفحه برای شما باز شود.
- در منوی Start کلمه CMD را تایپ و جستجو کنید. سپس روی command prompt کلیک کنید تا صفحه CMD باز شود.
- دکمه ویندوز روی کیبورد و R را همزمان فشار دهید. در کادر باز شده کلمه CMD را تایپ کنید و سپس گزینه OK را کلیک کنید.
CMD برای چیست
رابط گرافیکی کار را برای کاربران بسیار سادهتر کرده است. شما با چند کلیک کار خود را انجام میدهید. اما با این وجود رابط کاربری متنی CMD هنوز منقضی نشده و مورد استفاده کاربران حرفهای قرار میگیرد. کاربرانی از CMD استفاده میکنند که به آن و دستوراتش کاملا مسلط باشند.
در واقع کلیه اقداماتی که در رابط گرافیکی انجام میدهید در خط فرمان نیز است. همچنین اقدامات دیگری در CMD قابل اجراست که همانطور که گفته شد کاربران حرفهای و متخصص از آنها استفاده میکنند.
برای مثال بسیاری از برنامههای رفع اشکال از طریق خط فرمان در دسترس هستند. یا زمانی که اطلاعات درایو نشان داده نمیشود از طریق یک دستور CMD میتوان دسترسی پیدا کرد. همچنین میتوانید رمز ویندوز که دسترسی به آن ندارید را ریست کنید. و خیلی کاربردهای دیگر که تنها از طریق خط فرمان و توسط افراد متخصص امکان پذیر است.
به صورت کلی برخی از مزایای استفاده از CMD را بازگو میکنیم:
- سیستم کامپیوتر کمتر در معرض ویروس قرار میگیرد.
- محیط آن فقط متنی است که کارها سریع انجام میشود.
- خط فرمان سخت افزارها را کمتر درگیر میکند.
- یک سری قابلیتهای خاص خود را دارد که از روشهای دیگر انجام نمیشود.
- زمانی که ویندوز بالا نمیآید و وارد محیط ریکاوری میشود با استفاده از خط فرمان فایلهای خود را میتوانید جابجا کنید.
پنجره CMD چیست؟
وقتی از یکی از دو روش فوق برای باز کردن CMD اقدام میکنید پنجره زیر را میبینید.
در کادر بالا اطلاعات ویندوز و کاربر جاری را به شما نشان میدهد. حالا در این قسمت هر دستوری که بخواهید میتوانید وارد کنید.
دستورات بسیار زیادی برای سی ام دی در نظر گرفته شده است که در این مقاله نمیگنجد. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله ای که برایتان گذاشته ایم مرجعه کنید تا تمامی دستورات ان را ببینید.
اگر میخواهید بدانید دستور cmd چیست این دستورات به صورت کامل در مقاله دستورات CMD موجود هستند. کلیه اقداماتی که از طریق CMD انجام میشود همراه با توضیحات و دستور در مطلب وجود دارد.
تاثیر محیط cmd در شبکه چیست؟
در بسیاری از موارد ایرادات شبکه با چند دستور ساده میتوان فهمید که مشکل شبکه داخلی ما چیست و چگونه باید آن را ححل کرد. یا حتی از طریق محیط سی ام دی به راحتی میتوان متوجه شد که چرا اینترنت سیستم ما قط است و مشکل این قطعی در کجاست.
برای مثال از دستور ساده و کاربردی پینگ به راحتی می توان فهمید که ایا اینترنت ما وصل است یا خیر و یا کجای شبکه ایراد دارد.
برای مثال اگر پاسخی که از دستور پینگ برمی گردد Destination Host Unreachable باشد متوجه میشویم که هیچ راهی به مقصد که آن را صدا کرده ایم وجود ندارد.
چند دستور مهم در خط فرمان ویندوز
دستورات زیادی وجود دارد که مهندسین و پشتیبان های شبکه از آن استفاده میکنند تا در کمترین زمان ممکن مشکلات شبکه را پیدا یا حل کنند.
دستور ping در cmd ویندوز :
پینگ یکی از اساسی ترین دستورایتی است که همه کسانی که شبکه کار میشناسند. زمانی که قطعی یا خرابی در اینترنت یا اختلالی در شبکه بوجود بیاید این دستور با پیام هایی که نشان میدهد مشخص میکند که کجای شبکه ما مشکل دارد.
برای اطلاعات بیشتر بهتر است که مقاله دستور ping در cmd را بخوانید.
دستور Chkdsk
دستور دیگر برنامه cmd که به کار خیلی از افراد می آید Chkdsk است. این دستور تمام هارد دستگاهتان را اسکن میکند و مشکلات بوجود آمده را شناسایی و انها را برطرف میکند. اگر احساس می کنید که هاردتان خراب است و ایراداتی دارد با به کار گیری این دستور، اسکن دستی را شروع کنید. به عنوان مثال برای اسکن درایو D می توان از دستور chkdsk D استفاده کرد.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم به سوال command prompt چیست پاسخ دهیم. اما همانطور که گفته شد دستورات بسیار متنوعی برای معرفی وجود دارد که در مطلبی جداگانه آن را عنوان کردیم. امیدوارم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.
در صورت هر گونه سوال، نظر و پیشنهادی در کادر زیر با ما در میان بگذارید. کارشناسان ما در شرکت آوش نت حتما پاسخگو خواهند بود. همچنین از طریق بخش تماس با ما امکان برقراری ارتباط با متخصصان وجود دارد.
3 پاسخ
سلام setup.cmd چیست؟
آموزش کار با دستورات cmd رو بزارید لطفا تشکر
سلام و روز بخیر برای دیدن تمامی دستورات سی ام دی و دستورات شبکه روی لینک کلیک کنید.
https://avashnet.com/cmd-commands/