مجموعه آوش نت در روز های 16،15،14 آذر ماه تعطیل می‌باشد

dns چیست

dns چیست ؟ تعریف ساده دی ان اس چیست در شبکه

dns چیست

حتما شما هم بارها و بارها شنیده اید که تبدیل نام به IP و برعکس کار یک سرویس DNS است. اما این تبدیل نام یعنی چه و چه کاربردی دارد؟

ما در استفاده از تلفن همراه، وب گردی، ارسال ایمیل، وارد شدن تحت دامین به سیستم های شرکت و بسیاری موارد دیگر از یک سرویس در دنیای شبکه و اینترنت به نام DNS  استفاده می‌کنیم، اگر می‌خواهید بدانید DNS چیست و چگونه کار می‌کند تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

برای انجام خدمات شبکه کامپیوتری کلیک کنید.

سرویس dns چیست به زبان ساده

Domain Name System  یا مخفف آن DNS سرویسی در دنیای شبکه است که برای تبدیل آدرس های IP به نام و یا برعکس به کار می‌رود. فرض کنید که شما مجبور بودید تمامی شماره های دوستان و آشنایان خود را به ذهن بسپرید. آیا همچین چیزی ممکن است؟ آیا حافظه شما این امکان را دارد تا تمامی شماره های لازم را یه خاطر بسپارد؟

DNS مانند یک دفترچه تلفن عمل می‌کند زمانی که شما از یک دفترچه برای نگهداری شماره های لازم استفاده می‌کنید، برای هر فرد یک اسم در نظر می‌گیرید. حفظ کردن اسامی که هروز با آن سروکار دارید آسان تر است یا به یاد سپردن شماره تلفن های آنها؟ حتما اسامی آسان تر هستند.

در دنیای شبکه کامپیوتر‌ها برای اتصال به یکدیگر به آدرس IP (که یک شماره چند رقمی است) احتیاج دارند تا قابل دسترسی و شناسایی باشند.

سیستم شما هیچ آگاهی نسبت به نام‌ها ندارد و فقط آدرس IP را متوجه می‌شود برای مثال وقتی شما آدرس avashnet.com را در مرورگر خود تایپ می‌کنید  پس به سراغ DNS سرور می‌رود و از آن درخواست می‌کند که آدرس IP متناظر با آن را به او بدهد، بعد از دریافت آدرس IP می‌تواند به آن سرور داشته باشد و شما قادر به دیدن وب سایت ما می ‌شوید.

 

دی ان اس چیست

 

تاریخچه دی ان اس چیست؟

در زمان‌های ابتدایی پیدایش اینترنت، تمام سایت‌ها با آدرس‌‍‌های IP شناخته می‌شدند و چون تعداد آن‌ها کم بود به راحتی قابل شناسایی بودند.

بعد از گسترش اینترنت و زیاد شدن وب سایت‌ها روش‌هایی برای ذخیره نام و IP وب سایت ها ارائه شد. اولین بار فردی به نام الیزابت فینلر فایلی به نام host.txt که حاوی نام وب سایت ‌ها و آدرس آی پی آن‌ها بود را ایجاد کرد.

بعد از آن پل مک پتریس سیستمی برای این منظور ایجاد کرد که اساس کار DNS  امروزی را تشکیل می‌دهد.

 

dns server چیست

حال که متوجه شدید سرویس dns چیست باید بدانید که عمل تبدیل نام به IP  و یا بالعکس در یک سخت افزار کامپیوتری انجام می‌گیرد که DNS Server  نام دارد.

DNS Server دارای یک دیتابیس برای ذخیره نام و آدرس های IP متناظر با آن است. زمانی که شما برای بازدید یک وب سایت و یا موارد دیگر از طریق نام، درخواست اتصال به سرور هاست و یا کامپیوتری را می‌دهید درخواست شما در ابتدا به این سرور ارسال می‌شود و آن سرور درخواست شما را پاسخ داده و سیستم شما قادر به اتصال و تبادل دیتا می‌شود.

DNS سرور در دنیای اینترنت و هاستینگ به سروری گفته می‌شود که برای مثال آدرس آی پی نام avashnet.com را در اختیار شما قرار می‌دهد. از جمله آن ها می‌توان به 8.8.8.8 که متعلق به شرکت گوگل است اشاره کرد.

این سرور در سطوح کوچک تر شبکه مانند شبکه یک شرکت برای تبدیل Hostname کامپیوتر ها به آدرس IP و یا لاگین تحت دامین به سیستم شما هم به کار می‌رود.

به طور قطع سرویس DNS یکی از مهم ترین اجزای یک سرویس Domain درون مجموعه است و با اختلال در آن بیشتر کارکرد‌های این سرویس با مشکل مواجه می‌شود.

سرویس‌هایی مانند  Active Directory و WDS و WSUS به طور کامل با DNS کار می‌کنند.

بیشتر بخوانید : دستور پینگ چیست ؟

DNS چگونه کار می‌کند

زمانی که شما در مرورگر خود آدرس avashnet.com را تایپ می‌کنید در ابتدا مرورگر سیستم شما به حافظه کش خود رجوع می‌کند، اگر آی پی متناظر وجود داشته باشد از همان استفاده می‌کند، در غیر این صورت از طریق کارت شبکه سیستم شما به دنبال سرور های DNS  می‌گردد در این بین ممکن است از چندین DNS سرور محلی عبور کند و جواب خود را دریافت نکند و وارد DNS  سرور های گسترده تر مانند 8.8.8.8 گوگل شود، توجه داشته باشید که این عمل در زمان بسیار کمی صورت می‌گیرد، در صورتی که جواب مناسبی دریافت نکند پیغام خطا ظاهر می‌شود.

 

dns چگونه کار می‌کند

 

اگر جواب مناسبی دریافت کند، در حقیقت آدرس IP را دریافت کرده و با استفاده از آن آدرس قادر خوهد بود به سرور مد نظر متصل شده و تبادل اطلاعات انجام دهد و صفحه ای که مد نظر شما است را از دایرکتوری آن سرور دریافت کرده و به شما نمایش دهد.

6 مرحله در جستجوی DNS برای سرچ یک وبسایت :

  1. در گام اول کاربر example.com را در مرورگر خود تایپ میکند و درخواست کاربر به یک سرور دی ان اس می رسد.
  2. بعد از رسیدن به سرور دی ان اس نام ریشه یا همان . را بررسی و جست و جو می کند تا مشخص شود که برای چه پسوندی باید ارسال شود.
  3. سپس با توجه به بررسی های سرور قبلی به سرور پسوند درخواستی ارسال می شود. در اینجا منظور از سرور اصلی پسوند آدرس سایتی است که شما درخواست کرده اید. برای مثال اگر avashnet.com را جستجو کرده باشید به سرور com. ارسال می شود یا ir. یا هر پسوند دیگری
  4. سرور com. درخواست را جواب میدهد.
  5. سپس آدرس آی پی avashnet.com به سرور اصلی برگردانده می شود.
  6. و بعد از آن آدرس آی پی سایت درخواست شده به سرور اصلی ارسال می شود.

رکورد‌های DNS

دیتابیس DNS Server دارای رکورد های مختلفی است که در این قسمت به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

 رکورد A چیست

این رکورد، در بر دارنده نام دامنه و آدرس IPv4 متناظر با آن است.

 رکورد AAAA چیست

این رکورد همانند A Record است، با این تفاوت که IPv6 یک دامنه را نگه می‌دارد.

 رکورد CNAME چیست

با استفاده از  این رکورد یک نام دامنه را می‌توان به نام دامنه‌ای دیگر نگاشت کرد. به عنوان مثال با  CNAME می‌توان www.avashnet.com را به avashnet.com نگاشت کرد.

 رکورد NS چیست

این رکورد در بر‌گیرنده DNS server است که می‌تواند به درخواست‌های DNS مربوط به یک دامنه‌ی خاص و بعضی زیر‌دامنه‌های آن  پاسخ بدهد.

رکورد SOA چیست

این رکورد هم مانند NS Record است و  اطلاعاتی درباره‌ی DNS zone می‌دهد. اطلاعاتی مانند DNS معتبر این zone، اطلاعات تماس admin دامنه، شماره سریال دامنه و … در این رکورد نگه‌داری می‌شوند.

 رکورد MX چیست

این رکورد، mail server دریافت‌کننده‌ی ایمیل‌های دامنه‌ را نگه می‌دارد.

 

خطای dns چیست ؟

زمانی که شما یک URL یا آدرس سایتی را وارد مرورگر خود می کنید، اگر که سرور DNS مربوطه از کار افتاده باشد کامپیوتر شما نمی تواند آدرس IP را برای آن URL یا همان آدرس وارد کند. به این دلیل که سیستم شما نمی داند چطور به Google باید دسترسی پیدا کند اگر این اتفاق بیوفتد شما با یک پیام DNS error روبرو می شوید.

سخن پایانی 

در دنیای شبکه و اینترنت بدون آن‌ که متوجه شویم از تعداد زیادی سرویس مانند DHCP  ،DNS به صورت اتوماتیک استفاده می‌کنیم که همه آن‌ها برای راحتی کار ما در استفاده از تکنولوژی ها گسترش داده شده اند. یکی از این سرویس ها، سرویس دی ان اس است که در بالا به صورت کامل توضیح داده شد که برای تبدیل اسامی و راحتی کار به آدرس ip  تبدیل می‌شود.

شاید هیچگام لازم نباشد که یک کاربر عادی بداند dns چیست، اما برای کسانی که با دنیای اینترنت کار می‌کنند مهم است که بدانند این سرویس چیست و چگونه کار می‌کند.

بیشتر بخوانید: پروتکل DHCP چیست

 

اگر سوالی در زمینه راه اندازی اکتیو دایرکتوری مجموعه خود دارید حتما در قسمت نظرات مطرح کنید، همچنین برای دریافت خدمات پشتیبانی شبکه با ما در تماس باشید.

6 پاسخ

    1. با سلام
      کدوم قسمت رو متوجه نشدید برای اطلاعات بیشتر در واتس اپ در خدمتتون هستیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *