مجموعه آوش نت در روز های 16،15،14 آذر ماه تعطیل می‌باشد

داکر چیست

داکر چیست ؟ دلیل استفاده از docker چیست

داکر چیست

یکی از محصولات تخصصی در حوزه مجازی سازی سیستم عامل که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت. این محصول ویژگی متن باز دارد. در ادامه با عملکرد و توضیحات بیشتر این محصول آشنا خواهیم شد.

docker چیست

اگر می‌خواهید بدانید داکر چیست، باید بگوییم که داکر یک پلتفرم متن باز است که به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا با استفاده از کانتینرها (container)، نرم‌افزارها را طراحی و اجرا کرده و مدیریت کنند؛ مؤلفه‌های استاندارد و اجرایی که کد منبع برنامه را با کتابخانه‌های سیستم عامل (OS) و وابستگی‌های مورد نیاز برای اجرای آن کد در هر محیطی ترکیب می‌کنند.

کانتینرها توسعه و تحویل برنامه‌های کاربردی توزیع‌شده را ساده می‌کنند و توانستند با تغییر مسیر سازمان‌ها به سمت توسعه فضای ابری و محیط‌های چند ابری ترکیبی، محبوبیت زیادی به دست آوردند. توسعه‌دهندگان می‌توانند کانتینرها را بدون داکر، با قابلیت‌های ایجاد شده در لینوکس و سایر سیستم عامل‌ها ایجاد کنند؛ اما داکر ایجاد کانتینرها را سریع‌تر، آسان‌تر و ایمن‌تر می‌کند. برای درک بهتر پاسخ به سؤال داکر چیست، می‌توان گفت که بیش از ۱۳ میلیون توسعه‌دهنده از این پلتفرم متن باز استفاده می‌کنند.

درک بهتر کانتینر

برای پاسخ به سؤال داکر چیست، ابتدا باید کانتینرها را بهتر بشناسید. فناوری کانتینر را می‌توان در ۳ دسته مختلف در نظر گرفت:

  1. Builder: ابزار یا مجموعه‌ای از ابزارهای مورد استفاده برای ساخت کانتینر، مانند distrobuilder برای LXC یا Dockerfile برای Docker.
  2. Engine: برنامه‌ای است که برای اجرای یک کانتینر استفاده می‌شود. این برنامه برای داکر به دستور docker و daemon dockerd اشاره دارد.
  3. Orchestration: فناوری مورد استفاده برای مدیریت بسیاری از کانتینرها، از جمله Kubernetes و OKD.

اغلب کانتینرها هم یک برنامه کاربردی و هم پیکربندی را ارائه می‌دهند؛ به این معنی که sysadmin در مقایسه با زمانی که یک برنامه از یک منبع سنتی نصب می‌شود، به زمان زیادی برای اجرای یک برنامه در کانتینر نیازی ندارد. Dockerhub و Quay.io تصاویر را برای استفاده توسط موتورهای کانتینر ارائه می‌دهند.
بزرگ‌ترین جذابیت کانتینرها این است که می‌توان آن‌ها را پس از حذف نرم‌افزار، مجدد بازیابی کرد؛ خواه از بین رفتن کانتینر به دلیل خرابی باشد یا به دلیل اینکه دیگر نیازی به آن نیست. شروع کار با کانتینرها ارزان است و به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به صورت یکپارچه، ظاهر و ناپدید شوند.

آموزش سوکت زدن کابل شبکه را در این مطلب ببینید.

عملکرد داکر چیست؟

در پاسخ به سؤال داکر چیست، باید بگوییم که داکر به عنوان یک لایه واسطه بین سیستم عامل اصلی و بسته نر‌م‌افزاری عمل می‌کند. در واقع، این لایه می‌تواند نرم‌افزارها را از یکدیگر جدا و تفکیک کند.

دلیل استفاده از کانتینر چیست؟

فرقی ندارد که در حال اجرای سرویس‌های مختلف باشید یا اجرای نمونه‌های زیادی از چند سرویس، کانتینرها را می‌توان به سرعت تکثیر کرد. اگر تصمیم دارید خدمات را در کانتینرها اجرا کنید، به نرم‌افزاری نیاز خواهید داشت که برای میزبانی و مدیریت آن کانتینرها طراحی شده باشد. این به طور گسترده به عنوان ارکستراسیون کانتینر شناخته می‌شود. در حالی که داکر و سایر موتورهای کانتینر مانند Podman و CRI-O ابزارهای مفیدی برای تعاریف و تصاویر کانتینرها هستند، وظیفه آن‌ها ایجاد و اجرای کانتینرها است نه اینکه به شما در سازماندهی و مدیریت آن‌ها کمک کند! پروژه‌هایی مانند Kubernetes و OKD ارکستراسیون کانتینری را برای داکر، Podman، CRI-O و … ارائه می‌کنند.

مطالعه بیشتر: اگر نمیدانید اپن سورس به چه معناست روی لینک کلیک کنید.

دلیل استفاده از داکر چیست؟!

به عنوان پاسخی برای سؤال دلیل استفاده از داکر چیست، باید بگوییم که داکر امروزه آنقدر محبوب شده که داکر و کانتینر به جای یکدیگر استفاده می‌شوند؛ اما اولین فناوری‌های مرتبط با کانتینر برای سال‌ها و حتی دهه‌ها پیش از انتشار عمومی داکر در سال ۲۰۱۳ در دسترس بودند. مهم‌تر از همه این که در سال ۲۰۰۸، LinuXContainers (LXC) در هسته لینوکس پیاده‌سازی شد و مجازی‌سازی را برای یک نمونه از لینوکس به طور کامل فعال کرد. در حالی که امروزه هنوز هم از LXC استفاده می‌شود، فناوری‌های جدیدتری با استفاده از هسته لینوکس در دسترس هستند.

همان‌طور که گفتیم، کانتینرها از دهه‌ها پیش مورد استفاده قرار می‌گرفتند؛ اما به میان آمدن داکر به عنوان یک پروژه متن باز باعث استفاده فراگیر از کانتینرها شد. کانتینر این به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که بسته کاملی از برنامه‌های خود را به همراه بخش‌های مورد نیاز آن ایجاد کرده و آن را به شکل بسته واحد ارسال نمایند.

در پاسخ به سؤال دلیل استفاده از داکر، باید بگوییم که داکر به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که با استفاده از دستورات ساده به قابلیت‌های کانتینر دسترسی داشته باشند و آن‌ها را از طریق یک رابط برنامه‌نویسی کاربردی (API) به صورت خودکار انجام دهند.

دلایل محبوبیت داکر

در ادامه پاسخ به سؤال دلیل استفاده از داکر چیست، موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • قابلیت اجرای کانتینر بهبودیافته و بدون تغییر: در حالی که LXC اغلب به پیکربندی‌های مخصوص دستگاه اشاره می‌کند، کانتینرهای داکر بدون تغییر در هر دسکتاپ، مرکز داده و محیط ابری اجرا می‌شوند.
  • وزن سبک‌تر و به‌روزرسانی‌های بیشتر: با LXC، چندین فرآیند را می‌توان در یک ظرف واحد ترکیب کرد. این امر امکان ساخت برنامه‌ای را فراهم می‌کند که اجرای آن در حالی ادامه می‌یابد که یکی از قسمت‌های آن برای به‌روزرسانی یا تعمیر حذف شده است.
  • ایجاد خودکار کانتینر: داکر می‌تواند به طور خودکار یک کانتینر را بر اساس کد منبع برنامه بسازد.
  • نسخه‌سازی کانتینر: داکر می‌تواند نسخه‌های یک کانتینر را ردیابی کند، به نسخه‌های قبلی رجوع کرده و بررسی کند که چه کسی و چگونه یک نسخه را ساخته است. داکر حتی می‌تواند فقط نسخه دلتا را بین نسخه موجود و نسخه جدید آپلود کند.
  • استفاده مجدد از کانتینر: کانتینرهای موجود را می‌توان به عنوان تصاویر پایه استفاده کرد؛ اساساً مانند الگوهایی برای ساخت برنامه جدید.
  • کتابخانه‌های مشترک کانتینر: توسعه‌دهندگان می‌توانند به یک رجیستری منبع باز که حاوی هزاران کانتینر به اشتراک‌گذاشته توسط کاربر است، دسترسی داشته باشند.
  • امروزه ایجاد کانتینر توسط داکر با Microsoft Windows و Apple MacOS نیز امکان‌پذیر است. توسعه‌دهندگان می‌توانند کانتینرهای داکر را بر روی هر سیستم عاملی اجرا کنند و اکثر ارائه‌دهندگان پیشرو، از جمله Amazon Web Services (AWS)، Microsoft Azure، و IBM Cloud خدمات خاصی را برای کمک به توسعه‌دهندگان در ساخت، استقرار و اجرای برنامه‌های کانتینر با داکر ارائه می‌دهند.

جهت راه اندازی دامین با ما در ارتباط باشید.
سخن پایانی
در این مطلب سعی کردیم در مورد داکر و container صحبت کنیم و اطلاعات مفیدی را به شما ارائه دهیم. امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد و پاسخ سؤال خود را گرفته باشید. از اینمه تا انتهای مطلب همراه ما بودید، از شما متشکریم.

منابع:

https://opensource.com/resources/what-docker

https://www.ibm.com/cloud/learn/docker

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *