مجموعه آوش نت در روز های 16،15،14 آذر ماه تعطیل می‌باشد

پچ پنل چیست

پچ پنل چیست | انواع patch panel چیست و چه کاربردی در شبکه دارد

پچ پنل چیست ؟ اگر شما در حال راه اندازی شبکه ای هستید که تجهیزات متنوع، انواع کابل ها، تعداد کاربران متغیر دارد و قرار است این شبکه به مدت طولانی فعالیت کرده و تغییرات زیادی داشته باشد، باید در انتخاب و استفاده از قطعات دقت زیادی داشته باشید. یکی از این تجهیزات که نظم، انعطاف، پایداری و سهولت استفاده را برای شما به ارمغان می‌آورد قطعه ای در تجهیزات شبکه به نام پچ پنل  (Patch Panel) است.

این  وسیله در انتهای مسیر کابل شبکه ها قرار می‌گیرد و وظیفه اتصال کابل های شبکه به سایر تجهیزات مانند سوییچ، روتر و … را بر عهده دارد. به عبارت دیگر به جای اینکه نودهای شبکه (پریزهای شبکه یا هر کاربر) مستقیما به این تجهیزات متصل شوند به این وسیله متصل شده و این دستگاه وظیفه ارتباط نودها را با سایر تجهیزات بر عهده می‌گیرد.

در این راهنما قصد داریم بگوییم که پچ پنل در شبکه چیست و همچنین انواع و موارد استفاده آن را بیان کنیم.

پچ پنل یا patch panel چیست ؟

همانطور که در ابتدای مقاله بیان شد قطعه ای مستطیل شکل که معمولا دارای 24 و یا 12 پورت است و درون رک قرار می‌گیرد. همچنین تمامی کابل های شبکه از قسمت های مختلف ساختمان در یک نقطه جمع شده و به این قطعه متصل می‌شوند، تا نظم خاصی را در اجرای شبکه ساختمان بوجود آورد.

 

پچ پنل چیست

 

به عبارت دیگر تمام کابل های شبکه به این قطعه وصل می‌شوند و این وسیله وظیفه ارتباط نودها با تجهیزاتی مثل سوئیچ و روتر را برعهده دارد.

برای اتصال پورت های آن به سایر تجهیزات از کابل های cross  به نام پچ کورد استفاده می‌شود که یک کابل شبکه با طول بیست تا سی سانتیمتری است.

وظیفه پچ پنل چیست؟

اگر بخواهیم به صورت ملموس تر به این موضوع بپردازیم که کار دستگاه پرکاردبرد patch panel چیست ، هر پریز شبکه یا هر کاربری که در ساختمان و یا مجتمع دارای اتصال شبکه ای است عملا یک پورت در این دستگاه دارد، که از طریق آن می‌توان پورت را به هر دستگاهی که می‌خواهیم متصل کرد.

اگر نیاز به خدمات پسیو شبکه دارید کلیک کنید.

مزایای پچ پنل در شبکه چیست؟

در صورت استفاده از آن عملا دیگر نیازی به مراجعه و رفتن به پشت رک نیست،  چون تمام اتصالات در قسمت جلویی رک به صورت کامل در اختیار تکنسین قرار دارد.

در صورت استفاده از آن پیدا کردن نودهای شبکه راحت تر است. برای مثال اگر در طبقه دهم ساختمان نودی قرار دارد به راحتی می‌توان آن را پیدا کرد. زیرا آن نود از طریق کابل به پشت  این وسیله متصل شده است.

بر روی این دستگاه  قسمت هایی برای نوشتن کد‌هایی به صورت دستی وجود دارد، که این امکان را برای تکنسین های شبکه بوجود می‌آورد تا آدرس هر نود را یادداشت کرده و بتوانند بعدها و در کمترین زمان به آن نود دسترسی داشته باشند.

این مورد به طرز معجزه آسایی در عیب یابی شبکه و پیدا کردن مشکل و قطعی در شبکه موثر است.

پچ پنل در رک

اگر پچ پنل شبکه نداشته باشیم چه اتفاقی می‌افتد؟

مهمترین و شاید اصلی دلیل استفاده از این تجهیزات، نظم بخشیدن به شبکه یک مجموعه است. زمانی که به یک مشکل فیزیکی در سازمان مواجه شوید، پیدا کردن و عیب یابی از روی شبکه ای که پچ پنل ندارد بسیار سخت است. اما با وجود این دستگاه به راحتی می‌توانید تشخیص دهید که کدام کابل ایراد دارد.

انواع پچ پنل چیست؟

حال که می‌دانید این دستگاه چیست، وقت آن رسیده که با انواع آن که بر اساس پارامتر های مختلفی دسته بندی می‌شوند آشنا شوید.

• بر اساس CAT

• بر اساس تعداد پورت

•  POE Patch Panel

•  Unloaded Patch Panel

• Modular Patch Panel

• Fiber optic Patch Panel

پچ پنل بر اساس CAT

این دسته  بر اساس نوع CAT  کابل های شبکه دسته بندی می‌شود.

برای مثال اگر ما از کابل های CAT6  در ساختار خود استفاده می‌کنیم، باید دستگاه هایی که CAT6  هستند را به کار بگیریم.  برای آشنایی با انواع دسته بندی کابل ها می‌توانید مقاله کابل شبکه چیست مراجعه کنید. در این مقاله به صورت مجزا هر کابل و دسته بندی آن را توضیح داده ایم.

جدول دسته بندی کابل های شبکه

دسته/نام کابل
حداکثر سرعت پشتیبانی شده
پهنای باند
مورد استفاده
Cat 1
1Mbps
1MHz
برای داده استفاده نمی شود
Cat 2
4Mbps
10MHz
برای شبکه Token Ring
Cat 3
10Mbps
16MHz
10BASE-T Ethernet
Cat 4
20Mbps
20MHz
برای شبکه Token Ring
Cat 5
100Mbps
100MHz
100BASE-T Ethernet
Cat 5e
1000Mbps
100MHz
1000BASE-T Ethernet
Cat 6
10Gbps
250MHz
10GBASE-T Ethernet
Cat 6a
10Gbps
500MHz
10GBASE-T Ethernet
Cat 7
10Gbps
600MHz
10GBASE-T Ethernet
Cat 8
up to 40Gbps
10GBASE-T

پچ پنل بر اساس تعداد پورت

این وسیله را بر اساس تعداد پورت هایی که می‌توان نود های شبکه را به آن متصل کرد نیز دسته بندی می‌کنند. تعداد معمول پورت های آن‌ها 24 پورت و یا 12 پورت و … است.

 

پچ پنل 24 پورت

پچ پنل poe چیست

فناوری POE این قابلیت را برای ما فراهم می‌کند که برق مصرفی تجهیزات الکترونیکی را از طریق همان کابل شبکه ای که برای ارتباط استفاده می‌شود تامین کنیم.

این تکنولوژی در برخی دستگاه ها مانند تلفن IP و دوربین های مدار بسته تحت شبکه و … ( که باید توسط خود دستگاه پشتیبانی شبکه شود ) وجود دارد. در این تکنولوژی از دو زوج سیم، چهار زوج کابل شبکه برای انتقال برق مصرفی دستگاه استفاده می‌شود.

 

به همین صورت این نوع  می‌تواند به طور همزمان با ارائه  پورت های دیتا و POE   هم ارتباط را برقرار کرده و هم  تامین کننده برق مصرفی دستگاه‌ها باشد.

 

 

پچ پنل poe چیست

 

برخی دیگر از انواع این دستگاه با ارائه برق و توان مصرفی روی پورت های خود می توانند به تنهایی تامین کننده برق مصرفی برای تمام تجهیزات درون رک  باشند که بدون کابل جداگانه دسترسی به برق مصرفی خود را داشته باشند.

مقاله مرتبط: همه چیز درباره شبکه های کامپیوتری

پچ پنل unloaded چیست

این نوع  به صورت ریل خالی می‌باشند و هیچ گونه پورت یا به اصطلاح کیستونی بر روی آن‌ها قرار  ندارد و کاربر می‌تواند با توجه به نیاز خود کیستون‌های مرتبط را بر روی آن نصب نماید.

 

پچ پنل unloaded چیست

پچ پنل ماژولار چیست

این دسته بندی همان unloaded هستند. به دلیل اینکه کاربر آزادانه می‌تواند ماژول مورد نیازش را بر روی این دستگاه نصب کند، به ماژولار معروف شده اند.

در این نوع کاربر به اختیار خود می‌تواند هر نوع پورت UTP  ، STP  ، FTP  ، CAT6 یا CAT5 و یا حتی فیبر نوری را بر روی آن نصب نماید.

 

پچ پنل ماژولار

بیشتر بدانید: با کامپیوتر قدیمی خود چه کنیم؟

مزیت این نوع این است که در صورت خرابی یک پورت فقط همان پورت تعویض می‌شود و نیاز به تعویض کلی نیست.

پچ پنل فیبر نوری چیست

این نوع  برای مجتمع کردن و خاتمه دادن به رشته های فیبر نوری به کار می‌رود. بر روی این دستگاه پورت های فیبر نوری قرار دارد که رشته های فیبر نوری به این پورت ها متصل می‌شوند.

این ساختار طوری طراحی شده است تا حفاظت حداکثری از رشته‌های شکننده فیبر نوری را فراهم کند.

انواع پچ پنل های فیبر نوری

 دیواری یا wallmount

این نوع بر روی دیوار نصب شده و رشته های فیبر نوری را در یک نقطه جمع آوری می‌کنند.

 

پچ پنل دیواری

 

نام دیگر آن‌ها باکس دیواری است

 Rackmount

این نوع  برای قرار گرفتن درون رک طراحی شده اند که در ظرفیت‌های 12، 24 و 48 پورت وجود دارند و بر اساس نوع طراحی یک یونیت یا دو یونیت هستند.

 

جمع بندی

در این راهنما سعی کردیم بگوییم پچ پنل چیست و انواع دسته بندی های آن را مشخص کنیم. به طور کلی این دستگاه باعث نظم دادن به ساختار کلی شبکه و مستند سازی هرچه بهتر ساختار کابل کشی می‌شود.

اگر تازه به دنیای تکنولوژی شبکه و تجهیزات آن وارد شده اید و نمی‌دانید که چگونه باید ساختار کلی یک ساختمان یا شرکت را طراحی کنید، می‌توانید با متخصصین آوش نت در ارتباط باشید، تا از تجربه آنها بهره مند شوید.

 

سوالات متداول :

پنل چیست و چه کاربردی دارد ؟

این یک دستگاه سخت افزاری است که برای مرتب سازی شبکه و نظم دهی به کابلهای شبکه استفاده می‌شود. این  وسیله در انتهای مسیر کابل شبکه ها قرار می‌گیرد و وظیفه اتصال کابل های شبکه به سایر تجهیزات مانند سوییچ، روتر و … را بر عهده دارد

فرق پچ پنل و سویچ چیست؟

پچ پنل یک جزء غیرفعال است که سوئیچ را تکمیل می کند. این پنل برای گروه بندی چندین پورت شبکه در یک مکان واحد طراحی شده است که به سازماندهی سیم کشی کمک می کند. در یک شبکه محلی (LAN) نیاز به سوئیچ است، خواه از پچ پنل استفاده شود یا خیر. در هر شبکه ای که تعداد سیستم ها بیشتر از 2 عدد باشد لازم است که یک سوئیچ حداقل به کار رود اما ممکن است در شبکه ای با دارای 100 یا چندیدن یوزر یک پچ پنل هم استفاده نشود.

[wpdiscuz-feedback id=”nnn1h6ghdt” question=”شما این دستگاه استفاده کرده اید؟” opened=”0″]اگر تجربه کار با این دستگاه را دارید در کادر زیر با ما به اشتراک بگذارید.[/wpdiscuz-feedback]

9 پاسخ

  1. با این حساب اگه از پچ پنل هم استفاده نکنیم اتفاق خیلی خاصی توی شبکه رخ نمیده و فقط نظم دهی یکم بهم میریزه. شاید بیشتر بشه گفت برای شبکه های خیلی بزرگ که تعداد زیادی سیم دارن و روی هوا هست میشه از این دستگاه استفاده کرد تا بهم ریختگی از بین بره

    1. توی جاهایی که تعداد نودها زیاد میشه خیلی خودشو نشون میده و واقعا تاثیر گذاره و اگه نباشه نظمی وجود نداره

    1. با سلام
      مثل پچ پنل ساده که برای کابل های شبکه استفاده میشه شما هر جا کابل کشی قیبر نوری داشته باشید باید پچ پنل فیبر نوری استفاده بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *