معنی ترانکینگ چیست؟
حتما برای شما هم پیش آمده که زمانی که وارد بعضی از مغازه ها یا شرکتها شده اید، بهم ریختگی و ریخت و پاش آن محل اعصاب شما را بهم ریخته و تمرکز خود را از دست داده اید. یا برای مثال در مجموعه ای کار میکنید که تعداد زیادی سیم همیشه زیر دست و پای شما مانده و باعث آزار و اذیت میشود.
گاهی اوقات این بهم ریختگی سیم های یک مجموعه باعث شادی و خنده ؟؟ هم شده و از دیدن افتادن یکی از افراد لذت هم برده اید.
برای جلوگیری از بهم ریختگی کابل ها و زیبایی و چندیدن کارایی دیگر از این وسیله استفاده میکنند.
حال ببینیم که ترانکینگ چیست و چه کمکی به زیبایی و اصول ساختاری یک مجموعه میکند.
آنچه در این مقاله میخوانید
Trunking چیست؟
ترانکها فضایی برای رد کردن کابل ها هستند، تا از خرابی و بهم ریختگی جلوگیری کنند.
یکی از اصول کابل کشی و یا استاندارهای کابل کشی شبکه استفاده از همین وسیله است. ترانکها به شما این امکان را میدهند که کابل های شبکه و… را از درون آنها برای مرتب سازی و جلوگیری از خرابی رد کرده و تا مقصد هدایت کنند.
اما شاید همین معنا در واژه داکت هم شنیده باشید. داکت ها هم دقیقا همین کار را انجام میدهند اما با این تفاوت مهم که ترانکها علاوه بر رد کردن سیم ها اجازه نصب پریز هم به شما میدهند.
چرا از ترانکینگ استفاده کنیم؟
اگر برای شما ظاهر و خراب شدن کابلهای برق و شبکه و … مهم نیست، نیازی به هزینه کردن و استفاده از این وسیله نمیباشد، اما اگر به مجموعه خود اهمیت داده و به جلوگیری از خرابی و اتفاقات بد توجه خاصی دارید مهم است که از این ترانک ها استفاده کرده.
برای درک بهتر سوال ترانکینگ چیست باید به شما بگوییم که، استفاده از این وسیله به زیبایی مجموعه شما کمک میکند و مهمترین دلیل استفاده از این شئ جلوگیری از خرابی کابلهاست.
لازم است که در کابل کشی شبکه از ترانکینگ استفاده کنیم؟
اگر نظر تیم آوش نت را بخواهید لازم است.
زمانی که حجم کابل های برق و شبکه شما بالا میرود، یک بهم ریختگی در شبکه به وجود میآید که هم از لحاظ رفت و آمد خطرناک است و هم از آراستگی مجموعه شما کم میکند و از فشار و خرابی کابل های شما جلوگیری میکند.
پس حتما لازم است که از داکت یا این وسیله کاربردی استفاده شود. اگر شما هم به کار اصولی و سیستمی اعتقاد دارید باید از ترانکها در مجموعه خود استفاده کرده.
اگر به یک شرکت پشتیبانی شبکه حرفه ای نیاز دارید کلیک کنید.
مزایا و کاربرد ترانکینگ چیست؟
اگر بخواهیم به طور کلی بگوییم کاربرد این وسیله برای شبکه ها یا ساختار اصولی یک ساختمان یا یک واحد است. برای داشتن یک سیم کشی بی نقص حتما نیازمند این وسیله هستیم.
اما مزایای آن:
- با استفاده از محفظه ها و پارتیشن هایی که داخل آن است، نویز روی کابل ها به شدت کم میشود. زمانی که شما کابل ها را از کنار هم رد میکنید گاهی نویزهایی باعث افت کیفیت و سرعت در ارتباطات میشود. این وسیله با محفظه های داخلی خود از نویز جلوگیری میکند.
- اضافه کردن پریز برق، شبکه و… در سیستم ساختار یافته و اصولی این وسیله دیگر مشکل نیست. در ساختمان هایی که به روش سنتی کابل کشی شده اند برای اضافه کردن یک پریز ساده نیاز به تخریب بخشی از ساختمان است که با استفاده از این وسیله این مشکل هم برطرف شده است.
- در محیط های پر رفت و آمد و صنعتی که ممکن است ضربه یا فشارهایی به کابل ها وارد شود، ترانکینگ بهترین راه برای محافظت از این سیم هاست. پس عمر مفید کابلهای شما به شدت افزایش پیدا میکند.
- اگر ترانکینگهای ضد آتش و آب را انتخاب کنید، در مقابل حوادث پیش بینی نشده بسیار از ضررهای احتمالی جلوگیری خواهید کرد.
- زیبایی از مهمترین مزیت های این وسیله است.
- انعطاف پذیری از مزایای دیگر این وسیله است. شما میتوانید هر زمان که بخواهید جای کلید پریز ها را عوض کنید.
برای اجرای خدمات دوربین مداربسته با ما در ارتباط باشید.
اجزای داخلی ترانکینگ چیست؟
- بدنهی ترانک
- پارتیشن
- درب ترانکینگ
- مسدودکننده (بست انتهایی)
- قطعه اتصال
- زاویه داخلی
- زاویه خارجی
- زاویه تخت
- سهراهی
- کادر ماژول
انواع ترانکینگ چیست؟
- ترانکینگ دیواری: این مدل بیشتر در معرض دید قرار دارد و مناسب محل های مسکونی اداری و… است.
- ترانکینگ دفنی: این ترانکینگ بهصورت توکار و یا زیر کفی کاذب قرار میگیرد و بیشتر مناسب در سیستمهای برق فشار قوی و فشارضعیف، شبکه و تلفن است.
- ترانکینگ ستونی: این مدل، به دلیل حالت خاص آن در اتاقهای کنفرانس، همایشها، محیطهای آموزشی و اداری استفاده میشود.
برای اطلاع از تعرفه های کابل کشی شبکه کلیک کنید.

تماس با کارشناسان آوش نت
کارشناسان آوش نت آماده پاسخگویی به شما هستند. هر سوالی در زمینه راه اندازی و پشتیبانی شبکههای کامپیوتری دارید با ما تماس بگیرید.
تفاوت داکت و ترانک چیست؟
یکی دیگر از تجهیزاتی که در شبکه کاربرد دارد داکت است. داکت ها معمولا در کف و یا در سقف استفاده میشوند. شاید در اصل کاربر هردو این محصولات یکی باشد و هردو برای رد کردن کابل ها و سازماندهی یا جلوگیری از خراب شدن کابلهای شبکه یا برق استفاده شوند. اما چند تفاوت مهم بین داکت و ترانکینگ وجود دارد:
- اندازه: داکت ها معمولا برای حجم کمتری از کابل ها استفاده میشوند و ترجیحا یک نوع کابل از درون آنها میتوان رد کرد. اما در ترانک اینگونه نیست و شما میتوانید به راحتی کابلهای برق، شبکه و یا تلفن و… را از درون آن و در کنار هم جداسازی شده رد کنید.
- قیمت: برای کارفرمایانی که قیمت اولیت است پیشنهاد میشود از داکت استفاده شود چرا که محصول دیگر چندین برابر گران تر از داکتها است.
- عمر و ماندگاری: در بیشتر موراد میتوان گفت که مقاومت و ماندگاری ترانک ها بیشتر تر است. البته این موضوع بسته به شرکت سازنده دارد.
- نصب: نصب داکت راحت تر و کم دردسر تر از رقیب خود است.
- کارایی: یکی از قابلیت های ویژه ترانکینگها نصب پریز برق، تلفن و… روی آنها است.
آیا خودمان هم میتوانیم ترانکینگ را نصب کنیم؟
اگر قبلا این کار را انجام داده اید بله میتوانید. اما معمولا بهتر است برای راه اندازی شبکه یک شرکت از یک تکنسین شبکه کمک بگیرید.
اگر نمیدانید تکنسین شبکه کیست کلیک کنید.
ترانکینگ دیواری چیست ؟
در واقع مدل های مختلفی از ترانکها وجود دارد. یکی از این مدلها دیواری است که دارای امکانات جالبی است. این مدل دارای امکاناتی همچون پریز برق و .. دارد که برای موارد مختلفی استفاده میشود و بستگی به نوع پروژه دارد. این مدل برای نصب روی دیوار ساخته شده است.
ترانکینگ دفنی چیست؟
ترانکینگ دفنی در عمق های متغیر محصول شرکت های مختلفی همچون لگراند جهت قرار گرفتن در کف هر محیط و ساختمانی برای دسترسی به سیستم های شبکه دیتا و کابل از کف طراحی گردیده است. جنس این محصول دفنی معمولا از ورق گالوانیزه می باشد که از مزایای آن میتوان گفت، مقاوم در برابر زنگ زدگی و رطوبت محیط بوده و از کابل ها بسیار خوب محافظت می نماید. ترانکینگ مدل دفنی در واقع یک شبکه کابل کشی گسترده از کف را در همه ساختمان های صنعتی ، تجاری ، اداری و … فراهم می آورد.
ترانکینگ برق چیست؟
ترانکینگ برق از تجهیزات ساختمانی است که در سالهای اخیر استفاده بیشتری میشود و وظیفه محافظت از سیمها و کابلهای موجود در ساختمان ها را بر عهده دارد.
به طور کلی این وسیله دارای محفظه در بسته ای است که با وجود کانالها امکان سیم کشی و کابل کشی را ایجاد میکند. از آنجایی که سیستم های قدیمی انعطاف پذیری کمتری داشته و اسیب ها و مشکلات زیادی را در هنگام اجرای آن به همراه دارند، استفاده از ترانکینگها و داکتها را می توان به عنوان یکی از بهترین جایگزین برای این تجهیزات قدیمی در نظر گرفت.
به کمک این قطعات کاربردی می توان از انعطاف بسیار بیشتری در زمان کابل کشی و سیم کشی ساختمانها برخوردار شد. همچنین این سیستم کابلکشی، امکان گسترش و ایجاد مسیر جدیدی را برای کابل و سیمکشی فراهم می کند.
هزینه نصب و راه اندازی چقدر است؟
قیمت گذاری و تعرفه نصب شبکه های کابلی تماما به فاکتورهای خاصی که برای هر مجموعه ای متفاوت است بستگی دارد. عوامل مهم:
- متراژ
- تعداد
- درخواستهای کارفرما
- تعداد تجهیزات
مهمترین و اصلی ترین عامل مشخص کننده قیمت خدمات پسیو شبکه ، میزان و متراژ محل پروژه است. هرچه محل مورد نظر بزرگتر باشد میزان کابل استفاده شده باید بیشتر شود و هزینه بیشتری میطلبد.
البته نباید از این نکته غافل شد که درخواست های کارفرمایان به شدت در هزینه ها میتواند تاثیرگذار باشد. اهمیت کابل کشی استاندارد و مناسب در شرکت ها، سازمان ها و ارگان هایی که شبکه آن ها مکانیزه باشد، اهمیت ویژه ای در عملکرد مناسب و بی نقص سازمان ایجاد می کند.
جمع بندی
برای جلوگیری از اتفاقات و همچنین آراستگی یک مجموعه نیاز است که از وسیله ای به نام ترانک استفاده شود. این وسیله این امکان را به شما میدهد که بجای هرج و مرج و بهم ریختگی و همچنین عمر بیشتر کابلها با هزینه کم، مجموعه خود را زیباتر کنید.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما در تماس باشید.
6 پاسخ
با سلام و وقت بخیر خدمت شما . سوال داشتم که ترانکینگ دیواری چیست و چه فرقی با انواعی که شما گفتید دارد؟
با سلام
ترانکینگ دیواری فرقی با موردی که در مقاله ذکر شده نداره
شما آموزش نصب ترانکینگ هم دارید؟
با سلام
بله نصب ترانکینگ و تامبن تجهیزات رو هم در خدمتتون هستیم
دوست عزیز سلام. من میخوام بدونم تفاوت داکت و ترانک چیه ؟ داکت هم اروزن تر درمیاد هم نصبش راحت تره . چرا پس کارفرماها پافشاری میکنن که ترانکینگ شبکه داشته باشیم
با سلام
ترانک به نسبت داکت هم شکیل تر و هم منسجم تر هستش یکی از موارد استفاده از ترانک قابلیت نصب پریز بر روی اون هسش .