مجموعه آوش نت در روز های 16،15،14 آذر ماه تعطیل می‌باشد

دیزا چیست

دیزا چیست | Disa در سیستم های تلفنی Voip و سانترال

دیزا در سیستم تلفنی voip چیست و چه کاری انجام می دهد؟ 

سیستم تلفنی VoIP دارای امکانات بیشماری است که آن را از سیستم ها و یا pbxهای آنالوگ قدیمی متمایز می‌کند. مثلا در نظر بگیرید که بتوانید، خارج از سازمان با شماره شرکت با مشتری خود تماس بگیرید بدون اینکه حتی در شبکه PBX  خود قرار داشته و فقط یک خط تلفن و یا یک سیم کارت برای برقراری تماس داشته باشید. از آنجایی که VoIP برای هر نیازی یک راهکاری دارد این مورد هم با قابلیت DISA که در سیستم تلفنی های Asterisk ی وجود دارد قابل پیاده سازی است.

 

دیزا (DISA) در ویپ چیست

DISA قابلیتی است که به کاربر بوق آزاد می‌دهد. به عبارت دیگر با اتصال به DISA شما بوق آزادی می‌شنوید که با استفاده از آن می‌توانی در هر مکانی که هستید با دیگر داخلی های سازمان و یا حتی با مشتری هایتان با شماره شرکت صحبت کنید.

اطلاعات بیشتر درباره سیستم تلفنی voip: استریسک چیست

کارت دیزا در سیستم تلفنی سانترال چیست؟

در سانترال به همان تلفن گویا یا منشی تلفنی که در ابتدای تماس مشتری پخش می شود تا کاربر راحت تر بتواند به داخلی و مقصد مورد نظر خود برسد می گویند. زمانی که با یک شرکت تماس میگیریم یک صوت برای ما پخش می شود که اگر نیازمند ارتباط با بخش …. هستید عدد …. را شماره گیری نمایید. این کار برای راحتی مشتری هاست.

برای اینکه این مزیت به سیستم تلفنی سانترال اضافه شود باید از کارتهای دیزا استفاده کرد.

اگر در محیط خود از دستگاه های سانترال کم ظرفیت مانند tes824 و tem824 استفاده می کنید می توانید به راحتی از یک کانال تلفن گویا به صورت پیش فرض بهره مند شوید.

این یک کانال به مشتریان اجازه می دهد تا به راحتی بتوانند به نیاز های خود برسند و با داخلی مورد نظر خود ارتباط برقرار نمایند.

شاید از خود بپرسید یک کانال دیزا یا تلفن گویا به چه معناست؟

برای توضیح این موضوع باید گفت که وقتی سانترال های کم ظرفیت از یک کانال دیزا برخوردار باشند در واقع به طور همزمان فقط یک مشتری می تواند از طریق تلفن گویا با شرکت ارتباط برقرار نماید.

در این زمان اگر مشتریان دیگری با شرکت تماس بگیرند نمی توانند از تلفن گویا استفاده نمایند. این عدم استفاده از تلفن گویا تا زمانی که مشتری قبلی شماره ی داخلی مورد نظر را وارد نکرده باشد ادامه دارد.

اگر بخواهیم از ظرفیت بالاتر برای تلفن گویا در سانترال های کم ظرفیت استفاده نماییم باید حتما از کارت دیزا te82491 استفاده نماییم که باعث می شود یک کانال تلفن گویا دیگر نیز به سانترال اضافه شود.

منبع:  کارت دیزا پاناسونیک

راه اندازی DISA در مرکز تلفن Issabel

1- برای راه اندازی این قابلیت ابتدا به سیستم تلفنی خود وارد شوید و از قسمت سمت راست PBX و سپس PBX Configuration را انتخاب نمایید.

2- در قسمت روبه رویی در بخش Remote Access ، گزینه DISA را انتخاب کنید.

3- در این بخش وارد تنظیمات DISA می‌شوید که در زیر به توضیح هر کدام می‌پردازیم.

 

disa چیست

اگر نمی دانید پورت های fxo و fxs چیست کلیک کنید.

DISA name: نام دلخواهی است که شما قرار می‌دهید . دقت داشته باشید از این نام در جاهای دیگر مانند IVR که ممکن است به این مقصد هدایت شود مورد استفاده قرار می‌گیرد.

PIN: کلمه عبوری که برای اتصال به DISA مورد استفاده قرار می‌گیرد . در واقع شما از هر مسیری که به این DISA هدایت شوید قبل از دریافت بوق آزاد با این پسوورد احراز هویت می‌شوید.(شما می‌توانید در این قسمت چند رمز مختلف قرار دهید که نیاز است آن‌ها را با کاما از همدیگر جدا کنید.)

Response Timeout: این گزینه مدت زمانی به ثانیه را مشخص می‌کند که تماس گیرنده فرصت دارد تا شماره تماس خود را وارد کند. حالت دیفالت 10 ثانیه است که معمولا بهتر است که آن را به 15 ثانیه تغییر دهید تا کاربر فرصت وارد کردن شماره را داشته باشد.

Digit Timeout: این زمان نیز (به ثانیه) زمانی را مشخص می‌کند که سیستم تلفنی منتظر می‌ماند و سپس تماس را برقرار می‌کند.

Require Confirmation: با انتخاب این گزینه قبل از اینکه کاربر بوق آزاد را بشنود باید عدد 1 را انتخاب کند.

Caller ID: این گزینه در دیزا زمانی انتخاب می‌شود که بخواهیم شماره Caller ID خود را به داخواه تغییر دهیم. این گزینه بستگی زیادی به ترانک خروجی شما دارد و در اکثر موارد قابل استفاده نیست. این گزینه را می‌توانید خالی رها کنید. فرمت وارد کردن کالر آی دی به این صورت است . “Caller Name” <##########>  که در آن به جای Caller Name  نام تماس گیرنده و به جای مربع‌ها شماره تماس گیرنده را وارد می‌کنیم.

Context: اگر با دیال پلن نویسی آشنا باشید و Context خاصی را برای برقراری ارتباط با DISA تعریف کرده باشید مورد استفاده قرار می‌گیرد. در غیر این صورت دیفالت from-internal  در ین قسمت به عنوان context معرفی می‌شود.

Allow Hangup: با انتخاب اين گزينه  تماس گيرنده مي تواند کد قطع تماس که به طور پیشفرض  ** را وارد کرده و تماس جاري را قطع نموده و در سپس بوق آزاد براي او پخش شود. اينکار تماس گيرنده را از قطع تماس مطلع می کند.

Caller ID Overrid: از این قسمت برای فعال یا غیر فعال کردن Caller ID که در بالا اضافه کردیم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مطالعه بیشتر: تانوما چیست

جمع بندی

بعد از فعال سازی قابلیت دیزا نیاز است که آن را به عنوان مقصد در قسمتی از سیستم تلفنی مشخص کنیم تا کاربر بتواند به آن متصل شود. برای این کار می‌توان از IVR و یا Callback استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *