مجموعه آوش نت در روز های 16،15،14 آذر ماه تعطیل می‌باشد

Virtual Switch

سوئیچ مجازی یا vSwitch در VMware vSphere چیست؟

سوئیچ مجازی چیست؟

در ساختار مجازی سازی سرور قبل از نصب ماشین‌های مجازی نیاز است که زیر ساخت سوئیچ مجازی ( vswitch ) که ارتباط ماشین های مجازی با یکدیگر و همچنین ارتباط با خارج از زیر ساخت مجازی است را فراهم می‌کند را برقرار کنیم به این صورت که کاربرانی که می‌خواهند از سرویس‌های موجود در زیر ساخت مجازی ما استفاده کنند باید از این سوئیچ‌ها عبور کنند.

 

سوئیچ مجازی ( Virtual Switch )  چیست؟

در زیر ساخت مجازی سازی سرور ما چندین سیستم عامل یا ماشین مجازی را روی یک سرور نصب می‌کنیم پس برای ارتباط با این ماشین های مجازی و همچنین ارتباط این ماشین های مجازی با یکدیگر نیاز به یک سوئیچ داریم .

نهایتا یک سرور در حالت عادی دارای چهار کارت شبکه است و اگر تعداد ماشن های مجازی ما زیاد باشد و نیاز باشد که تمام این ماشین ها با بیرون ارتباط داشته باشند تا کاربران بتوانند از سرویس های موجود درون ماشین های مجازی استفاده کنند پس راهکار چیست؟

باید یک سوئیچ به صورت مجازی درون هایپروایزر یا مجازی ساز سرور ما وجود داشته باشد که این کار را برای ما انجام دهد.

به همین صورت ماشین های مجازی ما هم باید دارای کارت شبکه مجازی   vNIC باشند که به این سوئیچ مجازی ( vswitch ) متصل باشد.

این سوئیچ مجازی ما اگر بخواهد با بیرون ارتباط برقرار کند باید به یک یا چند کارت شبکه فیزیکی یا VMnic سرور ما متصل شود یک سوئیچ های مجازی می‌تواند به هیچ کدام و یا تمام کارت شبکه های فیزیکی سرور ما متصل شود.

Virtual Switch

در مواردی نیز ما برای مثال دو ماشین مجازی درون هاست esxi  خود داریم که فقط ارتباط با یکدیگر دارند و نیاز نیست با خارج ارتباط داشته باشند در این صورت نیاز نیست ما Uplink به آن سوئیچی که دو ماشین مجازی درون آن قرار دارند اختصاص دهیم و آن استاندارد سوئیچ وظیفه دارد ترافیک را بین همان دو ماشین مجازی رد و بدل کند.

در ساختار مجازی سازی سرور به کارت شبکه های فیزیکی که ارتباط سرور را با بیرون برقرار می‌کنند VMnic  می‌گویند.

و به آن VMnic  که ما به سوئیچ مجازی متصل می‌کنیم Uplink  گفته می‌شود.

اگر نیازمند خدمات راه اندازی و نصب دوربین مدار بسته هستید کلیک کنید.

انواع سوییچ های مجازی

در  مجازی ساز محصول شرکت vMware یعنی vSphere  دو نوع سوئیچ مجازی vswitch وجود دارد:

  • (Standard vSwitch (vSS

  • (Distributed vSwitch (vDS

این دو نوع تفاوت هایی با هم دارند که در ادامه به آن می‌پردازیم

Port group  چیست

ما در زیر ساخت مجازی ساز سرور نیاز داریم یکسری پالیسی خاص را برای گروهی از ماشین های مجازی اختصاص دهیم برای مثال می‌خواهیم گروهی از ماشین های مجازی درون یک  vlan  و گروهی دیگر درون vlan  دیگری باشند برای این منظور ما از Port group  ها استفاده می‌کنیم.

به بیان ساده تر این مفهوم گروهی از پورت ها هستند که پالیسی یکسان دارند.

در مبحث سوئیچینگ ما برای vlan  بندی تعدادی از پورت ها را درون یک vlan  ایزوله می‌کنیم در زیر ساخت مجازی سازی سرور نیز از Port group  برای همین منظور می‌توان استفاده کرد.

VMkernel port چیست

VMkernel port  پورتی است درون سوئیچ مجازی که قابلیت کار کردن در لایه سوم را برای ما فراهم می‌کند برای مثال آن پورت دارای IP  خواهد شد.

ما وقتی با استفاده از IP  به هاست خود متصل شده و آن را مدیریت می‌کنیم از VMkernel port  استفاده می‌کنیم و به آن VMkernel port  که ما با استفاده از آن هاست خود را مدیریت می‌کنیم Management network  گفته می‌شود.

برای استفاده از قابلیت  vMotion ، قابلیت vSAN  و … نیز نیاز به این پورت ها داریم.

اگر به پشتیبانی شبکه کامپیوتری نیاز دارید کلیک کنید.

نحوه ارتباط کاربر با ماشین مجازی توسط سوییچ مجازی

به عنوان مثال برای ارتباط با ماشین مجازی درون سرور esxi   نیاز است که در ابتدا به سوئیچ فیزیکی متصل شویم بعد از آن به کارت شبکه فیزیکی سرور بعد از آن به Port group  موجود درون سوئیچ مجازی و در انتها به کارت شبکه مجازی ماشین مجازی متصل می‌شویم.

 

Virtual Switch

 

standard VSwitch  چیست

سوییچ های مجازی استاندارد به سوییچ‌هایی گفته می‌شود که درون هر هاست ما به صورت جداگانه و مخصوص به آن هاست وجود دارند و وظیفه آن‌ها برقراری ارتباط بین ماشین های مجازی و همچنین ارتباط آن ماشین های مجازی با خارج از هاست توسط Uplink  ها را بر عهده دارند.

distributed VSwitch چیست

 

distributed VSwitch

 

حالتی را در نظر بگیرید که دیتا سنتر شما دارای تعداد سرور یا هاست است برای و هر کدام دارای سوییچ مجازی استاندارد هستند و می‌خواهید تغییری را درون شبکه و این سوییچ ها ایجاد کنید پس نیاز است که به تنظیمات تک تک هاست ها وارد شده و تغییر را اعمال کنید . این کار برای مواقعی که تعداد هاست ها زیاد است بسیار زمان گیر است.

سوییچ های Distributed  برای همین منظور به وجود آمده اند. Distributed VSwitch ها فرآیند مدیریت برای هاست ها را به صورت متمرکز و یکجا فراهم می‌کنند.

روش کار به این صورت است که درون پنل مدیریتی vCenter  که تمام هاست های ما قابل رویت است یک

DvSwitch  ایجاد می‌کنیم و این سوییچ برای تمام هاست های ما اعمال می‌شود.

DvSwitch  ها دارای دو سطح کنترل و I/O  می‌باشند که سطح کنترل روی سرور vCenter  و سطح I/O  روی هر سرور Esxi به صورت تک تک  وجود دارد .

واتس اپ

ممنون از اینکه با ما همراه بودید لطفا نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

12 پاسخ

  1. سلام وقتتون بخیر. من متوجه نشدم از انواع سوئیچ های مجازی کجا باید بفهمم کدوم نوع از سوییچ مجازی رو باید بسازم؟

    1. با سلام
      استفاده از کدام نوع سوییچ های مجازی بستگی به کار شما و وسعت دیتا سنتر داره معمولا اگر تعداد هاست ها تون زیاد هست برای مدیریت راحتتر سوییچ های مجازی بهتر هست که از سوییچ های نوع distributed استفاده بشه

  2. جناب ما یه شرکت با تقریبا 40 تا کاربر هستیم کدام نوع سوییچ مجازی مناسب ماست ؟ ما 3 تا سرور داریم HP

    1. با سلام
      همونجوری که خودتون بهتر میدونید وقتی از سه تا سرور مجازی توی سازمانتون استفاده میکنید پس نیازه که از سیستم مدیریت یکپارچه هاست ها یعنی vcenter استفاده بشه و وقتی از این سرویس استفاده میکنید پس متونید از مزایای سوییچ های distributed هم بهره ببرید
      در حال اماده کردن مقاله ای راجع به مزیت های سوییچ های distributed هستم وبلاگ ما رو ذنبال کنید …

    1. با سلام
      سوویچ مجازی برای سیستم مجازی سازی سرور یک الزام هست و اگر زیر ساخت فیزیکی شما مناسب باشه محدودیتی نداره

    1. با سلام
      بله حتما نحوه آموزش سوییچ مجازی استاندارد و همچنین distributed سوییچ هم که در وی سنتر پیاده سازی میشه رو در بروز رسانی ها اعمال میکنیم

    1. با سلام
      دوست عزیز هزینه راه اندازی جداگونه ای برای این مورد عرف بازار نیست و معمولا بر اساس حجم تغییرات در سیستم مجازی سازی سرور شما هزینه گرفته میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *